Vejledningen er et tilbud til alle elever. Vi giver både fælles vejledning i din klasse og er her for dig, hvis du møder faglige, personlige eller sociale udfordringer undervejs i din gymnasietid.
Vejledningen består af studievejledere, matematikvejledere, læsevejledere og studiecoaches.
Vi kommer forbi
I starten af skoleåret kommer studievejlederne rundt i alle klasser, så du ved, hvem din studievejleder er. Her hører du om vejledningens tilbud, studie- og ordensregler og afklaringsprocessen omkring valg af studieretning.
Individuel vejledning
Du er altid velkommen til at kontakte din klasses studievejleder, hvis du har brug for at snakke eller har specifikke udfordringer – fx med strukturering af skolearbejdet, læsevanskeligheder eller personlige problemer. Du kan enten aftale en tid eller komme forbi i din studievejleders træffetid, som du kan se på opslagstavlen foran Vejledningen.
Kommende elever kan også tage kontakt
Vejledningen har åbent hver dag fra kl. 10.00-15.00.
Vejlederne kan også kontaktes på mail eller telefon på 46 35 18 91.
Hvis du har spørgsmål om uddannelsen eller undervisningen, kan du altid kontakte leder af vejledningen, Irma Kobæk.
Irma Kobæk
Leder af Vejledningen
Tlf. 29 28 29 56
Klasser:
1.a, 1.b, 1.c, 1.p
2.a, 2.b, 2.c, 2.i, 2.p
3.b, 3.c, 3.i
Malene West Henriksen
Studievejleder
Klasser:
1.f, 1.m, 1.q, 1.r
2.d, 2.m, 2.q, 2.z
3.f, 3.m, 3.q, 3.r, 3.z
Martin Ulrich Christensen
Studievejleder
Klasser:
1.e, 1.s, 1.t, 1.w
2.e, 2.s, 2.t, 2.w
3.e, 3.s, 3.t, 3.w
Søren Ellehammer Johansen
Studievejleder
Klasser:
1.d, 1.u, 1.x, 1.y
2.r, 2.u, 2.x, 2.y
3.d, 3.p, 3.u, 3.x, 3.y
Læse- og skrivevejledning
Læse- og skrivevejlederne Anne Marie Tuff og Rikke Hartmann hjælper dig, hvis du oplever problemer med at læse og skrive opgaver. De støtter også elever med ordblindhed.
Studiecoaching
Skolens studiecoaches Karina Nyring og Sisse Olsson kan hjælpe dig, hvis du oplever stress, skoletræthed eller har personlige problemer. Studiecoachene støtter dig i at bruge dine egne ressourcer til at overvinde problemer. Der arbejdes med professionelle redskaber i tilrettelagte samtaleforløb.
Psykolog til rådighed
Skolen har en psykolog til rådighed, hvis du har brug for at snakke. Du skal kontakte din studievejleder, hvis du ønsker at få en tid hos psykologen.
Studievalg Danmark
Studievalg Danmark vejleder om uddannelse og job, efter du er færdig på RKS.
På Vejledningens opslagstavle kan du se, hvornår vejleder Morten Georg Hansen er på skolen.
Du kan bestille tid til vejledning hos Morten på mge@studievalg.dk, tlf. 33 33 20 76, eller du kan booke en tid på studievalg.dk (nyt vindue).
Du kan også få information om uddannelser på uddannelseguiden.dk (nyt vindue) og studentum.dk (nyt vindue).
E-vejledning
Du kan få anonym vejledning om uddannelse af e-Vejledningen (nyt vindue), der drives af Undervisningsministeriet. De kan kontaktes på forskellige platforme – også om aftenen og i weekenden.
SU – Statens Uddannelsesstøtte
Når du går i gymnasiet, kan du få SU, fra kvartalet efter du er fyldt 18 år. Hvis du opfylder betingelserne og er studieaktiv, kan du få SU, indtil din uddannelse slutter. Læs mere på su.dk (nyt vindue).
Headspace
Headspace Roskilde er et tilbud til alle unge, der har brug for at tale med nogen - uanset hvad det handler om. Rådgiverne er vant til at tale med unge om alt lige fra eksamensangst og kæresteproblemer til stress og bekymringer - ingen problemer er for store eller små. Hos Headspace er hjælpen gratis, og du kan være helt anonym. Læs mere på Headspace hjemmeside (nyt vindue).