Talenter

Nysgerrig efter flere udfordringer i hverdagen?

Det er helt centralt for os at rykke dig mest muligt i løbet af gymnasietiden. Har du fagligt overskud, har vi et væld af tilbud og talentaktiviteter inden for stort set alle fag og områder. Se et udpluk nedenfor.

25% deltager i talentaktiviteter

Du får lejlighed til at fordybe dig, snuse til forskerlivet og møde elever fra andre klasser og skoler. Faktisk er det ikke så mærkeligt, at vi oplever en stor interesse for talentprogrammer; det motiverer, når klassekammerater kommer retur med fede oplevelser. Vores lange tradition for talentarbejde gør, at det faktisk er hver fjerde elev, der deltager i talentaktiviteter.

Og fik vi nævnt, at vi hvert år siden 2017 har opnået Certifikat i Science og Talent? Læs også vores talentstrategi (pdf).

Vores talentvejledere vil gerne hjælpe

Er du i tvivl om noget? Kontakt en af vores talentvejledere:

  • Sidsel Naut (SNA)
  • Petur Martin Glerfoss (PMG)
  • Sebastian Madsen (SEM)

Talentaktiviteter

ATU – Akademiet for Talentfulde Unge

ATU er et tilbud til fagligt motiverede og talentfulde gymnasieelever. Programmet strækker sig over to år. Du følger den normale undervisning sammen med ekstra aktiviteter – bl.a. forelæsninger, workshops og virksomhedsbesøg med andre unge fra Sjælland. RKS optager typisk 12-15 elever pr. årgang. Du skal skrive en motiveret ansøgning for at blive optaget. Det er typisk i februar i 1.g, du skal ansøge.
Læs mere om ATU

Projekt Forskerspirer

Den perfekte træning til SRP! Når du er forskerspire, arbejder du med et selvvalgt emne. Du fordyber dig i projektet og laver et forslag til et forskningsprojekt indenfor et af de fire områder: humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab og sundhedsvidenskab. Undervejs i forløbet får du input og tips til dit projekt og mødes med de andre. Vinderne får 20.000 kr. til at udføre deres projekt. Det er typisk i marts i 2.g, du skal ansøge.

Læs mere om Forskerspirer

Unge forskere

Hvis du har lavet et rigtig godt naturvidenskabeligt projekt – fx din SRO – kan du sende den til Unge Forskere. Bliver projektet udvalgt, møder du en masse andre nysgerrige unge til en regionsfinale., for du præsenterer dit projekt for en jury. Vinderne kommer med til Science Expo i Øksnehallen. Det er typisk i december, du skal ansøge.

Læs mere om unge forskere

RKS Math Club

Vil du være en del af et matematikfællesskab på RKS? Du behøver ikke være dygtig til matematik, men du skal have lyst til at arbejde med matematiske hovedbrud. Bare kig ind - RKS Math Club mødes en gang om ugen.
Husk, matematik er fitness for hjernen!

Videnskabsklubben

Videnskabsklubben er for dig, som finder glæde i at gøre en reel forskel for andre. Gennem sociale og faglige aktiviteter fokuseret på naturvidenskabelige programmer, vil du skulle undervise folkeskoleelever fra 4.-6. klasse. Inden forløbet starter, skal du deltage i en workshop, hvor du vil blive oplært som seniormentor. Du vil opnå kompetencer i læring, formidling og projektledelse.
Læs mere om Videnskabsklubben

Konkurrencer i iværksætteri og innovation

Har du en idé til et produkt, en virksomhed eller en ny måde at løse et aktuelt problem? Som erhvervsøkonomielev på RKS kan du komme med til DM i Entreprenørskab. Og på tværs af fag involverer vi os også i Roskildes bæredygtige innovationsnetværk COCONF.

Georg Mohr

Matematikkonkurrencen Georg Mohr henvender sig til dig, der er vild med matematiske udfordringer. Opgaverne er sværere end den almindelige undervisning og løses uden hjælpemidler. På Roskilde Katedralskole har vi tradition for, at mange matematikhold deltager i 1. runde af konkurrencen, der typisk afholdes i november, hvor de dygtigste går videre til 2. runde, der afholdes i januar.
Læs mere om Georg Mohr

U-faktor

U-faktor er for dig, der ikke kan vente med at gå på universitet. I løbet af 2.g deltager du i 5 arrangementer, hvor du sammen med de andre U-faktor-elever besøger forskellige universiteter på Sjælland. Du får indblik i universiteterne og møder studerende og undervisere – måske bliver du klogere på, hvad du vil læse, når du er færdig på Katedralskolen. U-faktor er et samarbejde mellem de tre gymnasier i Roskilde samt gymnasierne i Køge, Solrød og Greve. Det er typisk i august i 2.g, du skal ansøge.

Olympiader, konkurrencer, camps mv.

Vores talentaktiviteter rummer også en række olympiader konkurrencer og camps. Måske går du videre i biologiolympiaden, som Mads og Joachim på billedet? Måske har du lyst til at komme på it camp for piger? Eller måske har du lyst til at deltage i internationale essaykonkurrencer eller DM i sprog?

Science Talenter

Roskilde Katedralskole har ”Certifikat i Science og Talent” og er en del af Sciencetalenter. Hvis du er interesseret i naturvidenskab, er der derfor mange muligheder for løbende at blive udfordret – fx til masterclasses, sciencetalent-forløb og meget mere.

Læs mere om Science Talenter