Gå til sidens indhold
IMG_0293.jpg

Samfund og kommunikation - business

Samfundsfag A, Engelsk A

Går du med en særlig interesse for økonomi, handel og markedsføring? Og har du mod på at indgå i samarbejde med både lokale, nationale og internationale virksomheder? Så er Katedralskolens businesslinje med garanti lige noget for dig.

På denne studieretning vil du med dine studieretningsfag, engelsk og samfundsfag, få indsigt i forholdet mellem det danske og det internationale samfund, samt hvordan Danmark særligt påvirkes af de engelsksprogede landes politiske, sociale og kulturelle forhold.

Businesslinjen er god, hvis du vil supplere samfundsfag og engelsk med ekstra fokus på økonomi og marketing. Erhvervsøkonomi spiller godt sammen med samfundsfag, hvor vi også arbejder med økonomi, og vi har fx arbejdet med branding i engelsk.
Nicolas Lindgaard Thorup, 2.p

Vælger du businesslinjen, får du Erhvervsøkonomi i 2.g og mulighed for at få faget Afsætning i 3.g. Vi tager udgangspunkt i konkrete cases fra virksomheder og institutioner i både ind- og udland, og vi arbejder både teoretisk og praktisk med at undersøge konkurrence- og markedsforhold og udtænke strategier for virksomheders vækst.

Du bliver klogere på de politiske og økonomiske muligheder og udfordringer i vores foranderlige verden, hvor etablerede magtcentre forskydes, og hvor nye lokale, globale og kulturelle problemstillinger opstår.

Du arbejder bl.a. med:

  • Det engelske sprog og kulturmøder
  • Sociologiske og økonomiske forhold
  • Politiske forhold i både ind- og udland
  • Hvorfor nogle virksomheder har succes, og andre har fiasko
  • Hvordan forskellige typer virksomheder markedsfører deres virksomhed og deres produkter
  • Virksomhedsbesøg og -spil

Særligt for denne studieretning

Hvis du ønsker denne studieretning, skal du i grundforløbet i 1.g skrive en motiveret ansøgning. Du skal skrive højst ½ side, hvor du gør rede for:

  • dine særlige faglige forudsætninger
  • dine særlige interesser for studieretningen
  • evt. ønske om kommende uddannelse

Ansøgningen skal du sende til skolen inden fristen for valg af studieretning via mail post@rks-gym.dk

I samfundsfag lærer du centrale samfundsteorier om politiske systemer og politiske ideologier, og du fordyber dig i sociologi og økonomi. Afhænger individets muligheder af forældres indkomst og uddannelse? Giver det stadig mening at tale om venstre- og højrefløj? Er det Kina og Indien, der sætter den fremtidige økonomiske og politiske verdensorden? Du lærer at forstå den verden, du lever i, søge ny viden og løse samfundsmæssige problemer.

Engelsk handler om at kunne læse, skrive og tale et verdenssprog. Men det handler i lige så høj grad om at forstå engelsksprogede samfund og kulturer. Dermed kommer du til at forstå dit eget sprog og din egen kultur bedre, og du bliver i stand til at agere på tværs af grænser i en globaliseret verden, fx hvis du drømmer om at arbejde i en international virksomhed.