Gå til sidens indhold
Huekast 2022

Optagelse

Læs, hvordan du søger om optagelse på RKS.

Du skal søge om optagelse på Roskilde Katedralskole via optagelse.dk senest den 1. marts. I forbindelse med ansøgningen skal du vælge:

Du skal først vælge studieretning i løbet af grundforløbet i 1.g. Vi hjælper dig i afklaringsprocessen, men det kan være en god idé allerede nu at overveje, hvad du særligt interesserer dig for.

Søg RKS som førsteprioritet

Vi forventer, at vi optager alle ansøgere, der opfylder optagelseskravene og søger Roskilde Katedralskole som førsteprioritet. Det er vigtigt at vælge RKS som førsteprioritet i ansøgningen, for det har i mange år været en forudsætning for at komme ind. 

Spørgsmål?

Læs mere om adgangskrav mv. nedenfor. Region Sjælland har samlet god information i informationsflyeren Godt at vide om optagelse på stx (pdf).
Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte skolen.

For at have retskrav på optagelse skal du være vurderet uddannelsesparat og rettidigt søge om optagelse i direkte forlængelse af 9. eller 10. klasse. Derudover skal du leve op til en række krav, der er beskrevet på Undervisningsministerets hjemmeside (nyt vindue) og på Uddannelsesguiden.dk (nyt vindue).

Ministeriet har også lavet små, korte film (nyt vindue) der fint illustrerer optagelseskravene.

 

Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du gå til en optagelsesprøve og optagelsessamtale.

Læs mere om optagelsesprøven på ug.dk (nyt vindue).

 

Fordelingen af ansøgere til landets gymnasier foretages af såkaldte fordelingsudvalg. Roskilde Katedralskole indgår i et fordelingsudvalg med andre gymnasier i Roskilde og Køge Bugt.

Hvis der er flere optagelsesberettigede ansøgere med førsteprioritet, end et gymnasium har kapacitet til, bliver alle ansøgninger sendt til regionens fordelingsudvalg. Fordelingsudvalget kigger på afstanden mellem ansøgernes bopæl og gymnasiet, så de ansøgere, der bor tættest på skolen, bliver optaget først.

Sammen med fordelingsudvalget i Region Sjælland har vi denne tidsplan for optagelse til skoleåret 2022-23:

  • Den 16. marts sender vi en kvittering for, at vi har modtaget din ansøgning.
  • Senest 1. maj får du et brev med besked om, at vi har reserveret en plads til dig på Roskilde Katedralskole. Pladsen er betinget af, at du fortsat lever op til adgangskravene efter din sommereksamen.
  • Ultimo juni/primo juli får du et endeligt optagelsesbrev. Herefter sender vi dig med fysisk post et velkomstbrev sammen med et velkomsthæfte, en klasseliste og en hilsen fra dine kommende guider.

Bemærk, at brevene bliver sendt til din digitale postkasse.