Gå til sidens indhold
FRb A EN A Sa B (Forside).jpg

Europaklasse - fransk begynder

Fransk begynder A, Engelsk A, Samfundsfag B 

Vil du gerne mestre to verdenssprog og blive klogere på kultur og samfund? Vil du møde andre europæiske unge? Så er Katedralskolens Europaklasse lige noget for dig.

Fransk er ligesom engelsk et vigtigt sprog og vil sammen med samfundsfag give dig stærke kort på hånden, både personligt og karrieremæssigt. Vi arbejder med internationale sammenhænge og aktuelle problemstillinger, fx radikalisering og stigende polarisering, og vi dykker ned i artikler, musik, litteratur og film på originalsprog. Vi starter sprogundervisningen, hvor du er, og så udvikler du løbende dine sproglige færdigheder og kulturelle forståelse. Kulturstudier og sprog er definerende for projekter og studieretningsdage, og når vi samles er det med fælles fascination af alt det, vi kan bruge sprog til.

I Europaklassen bliver du del af den klasse, der allerede i 1.g skal på udveksling med elever fra vores venskabsskole i Holland. Udvekslingen er en unik mulighed for at få trænet dit engelske sprog og få nye venner fra det Europa, vi alle er del af. Samtidig skal du stadig på den normale studietur i 2.g til et andet europæisk land. Rejseudgifterne for de to ture er samlet på max. 6500 kr.

I takt med at vores verden bliver mere globaliseret, bliver kommunikation og kulturforståelse mere og mere vigtigt. Når du kender andre sprog og kulturer, får du en helt anden kontakt med folk fra andre lande.
Peter Lundager Jensen, 2.a

Du arbejder bl.a. med:

  • Kulturmøder
  • Livet i storbyen - London og Paris
  • Retorik og argumentation
  • Politiske systemer

I fransk får du gradvist opbygget og forbedret dit ordforråd og din sproglige kunnen, så dit sprog bliver mere flydende. Fx når vi taler om litteratur og film eller om globale problemstillinger, som du kender fra de andre fag. Du vil få dybere indsigt i fransk sprog, kultur og historie i Europa, Afrika og i andre verdensdele, og du kan bruge sproget på en ekskursion i 3.g.

Engelsk skal bruges aktivt mundtligt og skriftligt, hvis du som dansker og verdensborger ønsker at gøre dig forståelig og blive taget alvorligt uden for dit land. I undervisningen træner vi formidling i mange sammenhænge både i klasseværelset og på studieturene. Vi beskæftiger os med aktuelle samfundsemner og fordyber os i litteratur og film fra primært Storbritannien og USA.

I samfundsfag lærer du om sociologiske, politiske og økonomiske samfundsforhold. Vi arbejder primært med danske problemstillinger, fx velfærdsstatens fremtid og unges identitetsdannelse. Vi trækker også internationale perspektiver ind, særligt med fokus på lande, der taler fransk og engelsk. I samfundsfag lærer du at bruge teorier, begreber og modeller til at forklare og diskutere den verden, der omgiver os, og du undersøger data, vi selv indsamler.