Gå til sidens indhold
MU A EN A (Forside).jpg

Musik og kommunikation

Musik A, Engelsk A

Hvordan indvirker musik på idenidentitetsdannelsen, og hvilken rolle spiller musik i forhold til politiske begivenheder? I denne studieretning sætter vi musikken, medierne og individet i centrum.

Du styrker din evne til fordybelse, samarbejde og selvdisciplin, når du selv spiller og synger sammen med andre. Det er i høj grad kompetencer, du også kan bruge i andre fag og i din karriere fremover - og så er det sjovt.

For mig bliver gymnasiet ekstra sjovt med musik. Det giver et afbræk fra hverdagen. Hvis den ene begynder at synge, så følger klassen trop, og det giver en fantastisk følelse af fællesskab.
Helene Reimers Kinnerup, 3.i

Undervejs i studieretningsforløbet arbejder vi sammen med professionelle kunstnere ud fra et stærkt fagligt perspektiv. Vi har et nært samarbejde med det lokale musikliv, fx MGK, Roskilde Musiske Skolem Gimle og Ragnarock.

Du arbejder bl.a. med:

  • Poetry slam og raceproblematik i soul og rap
  • Filmmusik og filmanalyse
  • Køn og identitet i tekst og musik
  • Verdensmusik og klassisk musik i nyt lys
  • Rockmusik og ungdomsoprør

I musikfaget udtrykker vi os gennem toner - både med vores stemme og på instrumenter.

Du kommer til at udvikle din musikalske bevidsthed og dine evner, når du skal fortolke andre kunstneres musik og måske skabe din egen.

Du vil møde forskellige genrer, stilarter og musikkulturer - både som musiker og lytter.

Vi arbejder med musikhåndværket i den skriftlige del af faget og arrangerer fx pop-, rock-, jazz- og kormusik på noder.

Der venter tre spændende og udfordrende år i et stærkt fællesskab med spændende samarbejde og fordybelse.

Engelsk har på denne studieretning specielt fokus på kultur og medier i den engelsksprogede verden, og engelsktimerne tager udgangspunkt i glæden ved at tale sproget og anvende det til at skabe produktioner, så som klassepræsentationer, rollespil, lydfiler og film.

I denne proces får du trænet sprogfærdighed, grammatik og analyseevner. Du opnår også indsigt i væsentlige litterære, kulturelle og samfundsmæssige problemstillinger i den engelsksprogede verden.