Musicreator optræden.JPG

MusiCreator

MusiCreator er for dig, der ikke kan lade være med at spille musik og gerne vil have ekstra undervisning af professionelle musikere. Linjen er et tilbud til musiktalenter, som går på en af de kunstneriske studieretninger.

Roskilde Katedralskole er gået sammen med Roskilde Musiske Skole og MGK Sjælland for at give et særligt tilbud til de unge, der virkelig vil musikken.

MusiCreator er et virkelig godt tilbud til os, der er glade for musikken. Nu får jeg endelig den soloundervisning, jeg ikke har fået før. Jeg har lært meget mere på et par måneder end på de sidste to år. Sammenholdet er også virkelig godt - vi formår at have det sindssygt hyggeligt og lære noget samtidigt.
Thea Nikoline Jensen, student 2017

Skab din egen musik

For at blive en del af MusiCreator, der er en sammentrækning af ordene ”Music Creator”, skal du være god til at indgå i et musikalsk fællesskab. Deltagerne på MusiCreator skriver nemlig deres egne numre fra bunden.

Kernen i dit arbejde bliver at:

• forbinde performance med musikalsk håndværk
  • indgå i en kunstnerisk proces, som kan føre til et konkret værk eller udtryk
  • udforske og udfordre dit eget musikalske potentiale i samspil med andre.

Ekstra undervisning hver uge

Den ekstra undervisning, du får som elev på MusiCreator, er både solo- og sammenspilsundervisning. Undervisningen er organiseret i faste, skemalagte timer, som du deltager i gennem alle tre gymnasieår. Undervisningen dækker bl.a. sammenspil, hørelære, lydproduktion og dit hovedinstrument/sang. Du afholder løbende koncerter i og udenfor RKS.

Bliv en del af MusiCreator

For at blive en del af MusiCreator, skal du søge Roskilde Katedralskole, når du søger ungdomsuddannelse 1. marts. I kommentarfeltet skal du skrive, at du ønsker at blive en del af MusiCreator.

Du skal også til en optagelsesprøve, som foregår midt i maj.

Optagelsesprøven består af to dele:

• Hovedinstrument/sang: Du spiller/synger ét selvvalgt solonummer. Vi stiller ikke specifikke krav til genren - du skal udtrykke dig inden for den stilart, du befinder dig bedst i.
  • Sammenspil: Du får tilsendt materiale (lyd/noder/tekst) til et nummer, som er arrangeret, så det passer til dit instrument. Nummeret skal du spille sammen med en gruppe af andre ansøgere.
MusiCreator fællesbillede.JPG

Spørgsmål?

Har du spørgsmål, kan du kontakte de ansvarlige for MusiCreator, Benedikte Juhlin eller Kirsten Koch Lægaard.