Fællesbillede med instrumenter MusiCreator 2021- beskåret.jpg

MusiCreator

MusiCreator er for dig, der ikke kan lade være med at spille musik og gerne vil have ekstra undervisning af professionelle musikere. Linjen er et tilbud til musiktalenter, som går på en af de kunstneriske studieretninger.

Roskilde Katedralskole gik i 2015 sammen med Roskilde Musiske Skole og MGK Sjælland for at give et særligt tilbud til de unge, der virkelig vil musikken.

MusiCreator er et helt særligt tilbud, der virkelig løfter dit niveau. Du får ekstra undervisning af dygtige musikere, og du er til workshops med anerkendte folk fra branchen. Også socialt får du virkelig meget ud af det, og vi kommer til mange fede arrangementer. Det er både seriøst og sjovt.
Lasse, 3.i

Skab din egen musik

For at blive en del af MusiCreator, der er en sammentrækning af ordene ”Music Creator”, skal du være god til at indgå i et musikalsk fællesskab. Deltagerne på MusiCreator skriver nemlig deres egne numre fra bunden. Læs nyheden 'MusiCreator på sangskrivningskursus i Lissabon'.

Kernen i dit arbejde bliver at:

• forbinde performance med musikalsk håndværk
  • indgå i en kunstnerisk proces, som kan føre til et konkret værk eller udtryk
  • udforske og udfordre dit eget musikalske potentiale i samspil med andre.

Ekstra undervisning hver uge

Den ekstra undervisning, du får som elev på MusiCreator, er både solo- og sammenspilsundervisning. Undervisningen er organiseret i faste, skemalagte timer, som du deltager i gennem alle tre gymnasieår. Undervisningen dækker bl.a. sammenspil, hørelære, lydproduktion og dit hovedinstrument/sang. Du afholder løbende koncerter i og udenfor RKS.

Bliv en del af MusiCreator:

For at blive en del af MusiCreator, skal du søge Roskilde Katedralskole, når du søger ungdomsuddannelse 1. marts. I kommentarfeltet skal du skrive, at du ønsker at blive en del af MusiCreator.

Du skal også til en optagelsesprøve, som i 2021 foregik onsdag den 26. maj. Hvis du har tilkendegivet i din ansøgning, at du er interesseret i MusiCreator, får du et brev om optagelsesprøven.

Optagelsesprøven består af to dele:

• Hovedinstrument/sang: Du spiller/synger ét selvvalgt solonummer. Vi stiller ikke specifikke krav til genren - du skal udtrykke dig inden for den stilart, du befinder dig bedst i.
  • Sammenspil: Du får tilsendt materiale (lyd/noder/tekst) til et nummer, som er arrangeret, så det passer til dit instrument. Nummeret skal du spille sammen med en gruppe af andre ansøgere.

Har du spørgsmål til optagelsesprøven, er du velkommen til at tage fat i musiklærer Benedikte Juhlin: rkju@rks-gym.dk.

Koncert på Ragnarock

Hvert forår spiller MusiCreator en koncert, hvor de viser, hvad de har arbejdet med i løbet af skoleåret. Kommende elever er velkomne til at overvære koncerten.