Gå til sidens indhold
MusiCreator på torvet (1)

MusiCreator

MusiCreator er for dig, der ikke kan lade være med at spille musik og gerne vil have ekstra undervisning af professionelle musikere. Linjen er et tilbud til musiktalenter, som går på en af de kunstneriske studieretninger.

Roskilde Katedralskole er gået sammen med Roskilde Musiske Skole og MGK Sjælland for at give et særligt tilbud til de unge, der virkelig vil musikken.

MusiCreator er en sindssyg fed mulighed for engagerede musik-elever. Vi får ekstra undervisning af de dygtigste musikere, både alene og som gruppe. Du lærer meget om dine egne evner, og jeg har udviklet mig rigtig meget. Jeg har fx fået passion for at skrive min egen tekst og musik.
Sanne, student 2018

Skab din egen musik

For at blive en del af MusiCreator, der er en sammentrækning af ordene ”Music Creator”, skal du være god til at indgå i et musikalsk fællesskab. Deltagerne på MusiCreator skriver nemlig deres egne numre fra bunden.

Kernen i dit arbejde bliver at:

  • forbinde performance med musikalsk håndværk
  • indgå i en kunstnerisk proces, som kan føre til et konkret værk eller udtryk
  • udforske og udfordre dit eget musikalske potentiale i samspil med andre. 

Ekstra undervisning hver uge

Den ekstra undervisning, du får som elev på MusiCreator, er både solo- og sammenspilsundervisning. Undervisningen er organiseret i faste, skemalagte timer, som du deltager i gennem alle tre gymnasieår. Undervisningen dækker bl.a. sammenspil, hørelære, lydproduktion og dit hovedinstrument/sang. Du afholder løbende koncerter i og udenfor RKS.

Bliv en del af MusiCreator: Optagelsesprøve 16. maj 2019

For at blive en del af MusiCreator, skal du søge Roskilde Katedralskole, når du søger ungdomsuddannelse 1. marts. I kommentarfeltet skal du skrive, at du ønsker at blive en del af MusiCreator.

Du skal også til en optagelsesprøve, som foregår i foråret. I 2019 er optagelsesprøven den 16. maj inden for tidsrummet 8-15. Hvis du har tilkendegivet i din ansøgning, at du er interesseret i MusiCreator, får du et brev om optagelsesprøven.

Optagelsesprøven består af to dele:

  • Hovedinstrument/sang: Du spiller/synger ét selvvalgt solonummer. Vi stiller ikke specifikke krav til genren - du skal udtrykke dig inden for den stilart, du befinder dig bedst i.
  • Sammenspil: Du får tilsendt materiale (lyd/noder/tekst) til et nummer, som er arrangeret, så det passer til dit instrument. Nummeret skal du spille sammen med en gruppe af andre ansøgere. 

Har du spørgsmål til noptagelsesprøven, er du velkommen til at tage fat i enten Benedikte Juhlin (rkju@rks-gym.dk) eller Kirsten Lægaard (rkkkl@rks-gym.dk), som begge er musiklærere.

Koncert på Ragnarock

Hvert forår spiller MusiCreator en koncert, hvor de viser, hvad de har arbejdet med i løbet af skoleåret. Kommende elever er velkomne til at overvære koncerten.

Få en smagsprøve

Lyt til to numre nedenfor, som MusiCreator selv har skrevet og indspillet i Rasmus Skovs studie. 
Se også en video nedenfor, hvor Emma (1.i), Fabian (3.i) og MusiCreator-underviser Anders Gerup fortæller om, hvad det vil sige at være MusiCreator-elev på Roskilde Katedralskole. 

MusiCreator sep 2018

Spørgsmål? 

Har du spørgsmål, kan du kontakte de ansvarlige for MusiCreator, Benedikte Juhlin eller Kirsten Koch Lægaard.