Ved bord i atriumgård 2016.JPG

Studie- og ordensregler

Målet med dit gymnasieforløb er, at du bliver student med så godt et resultat som muligt. Vores studie- og ordensregler er netop til for at støtte et godt og positivt læringsmiljø på skolen.

Som elev på Roskilde Katedralskole skal du kende og følge vores studie- og ordensregler, som bl.a. er, at:

• du skal opføre dig hensynsfuldt over for elever og ansatte på skolen
  • du har mødepligt til undervisningen, herunder også til fællestimer, morgensamling og studievejledning
  • du skal møde velforberedt til timerne og deltage aktivt i undervisningen.

Læs den fulde ordlyd af skolens studie- og ordensregler, som bygger på  vores værdier: Muligheder, medansvar og mening.

Alkohol og søvn på studierejser

Studieture og flerdagesekskursioner er undervisning, og det kan du kun klare, hvis du er ædru og udhvilet - fuldstændig som til daglig. På Roskilde Katedralskole har vi en regel om, at alle elever skal være på deres værelser kl. 23, og der skal være ro kl. 24. Rejselærerne kan udstikke særlige regler eller senere hjemkomsttidspunkt, når det er nødvendigt for programmet.

Røgfri skole

Vi har rygeforbud på hele matriklen.