MU A EN A (Forside).jpg

Musik og kommunikation

Musik A, Engelsk A

Hvordan indvirker musik på idenidentitetsdannelsen, og hvilken rolle spiller musik i forhold til politiske begivenheder? I denne studieretning sætter vi musikken, medierne og individet i centrum.

Du styrker din evne til fordybelse, samarbejde og selvdisciplin, når du selv spiller og synger sammen med andre. Det er i høj grad kompetencer, du også kan bruge i andre fag og i din karriere fremover - og så er det sjovt.

Jeg har altid spillet musik, og for mig er det vigtigt at beskæftige mig med det, jeg virkelig interesserer mig for. Det giver også et rigtig godt fællesskab i klassen, at vi har musikken som fælles interesse.
Sarah Hersø Vang, 2.i

Undervejs i studieretningsforløbet arbejder vi sammen med professionelle kunstnere ud fra et stærkt fagligt perspektiv. Vi har et nært samarbejde med det lokale musikliv, fx MGK, Roskilde Musiske Skole, Gimle og Ragnarock.

Du arbejder bl.a. med:

• Poetry slam og raceproblematik i soul og rap
  • Filmmusik og filmanalyse
  • Køn og identitet i tekst og musik
  • Verdensmusik og klassisk musik i nyt lys
  • Rockmusik og ungdomsoprør

I musikfaget udtrykker vi os gennem toner - både med vores stemme og på instrumenter.

Du kommer til at udvikle din musikalske bevidsthed og dine evner, når du skal fortolke andre kunstneres musik og måske skabe din egen.

Du vil møde forskellige genrer, stilarter og musikkulturer - både som musiker og lytter.

Vi arbejder med musikhåndværket i den skriftlige del af faget og arrangerer fx pop-, rock-, jazz- og kormusik på noder.

Der venter tre spændende og udfordrende år i et stærkt fællesskab med spændende samarbejde og fordybelse.

Engelsk inddrager på denne studieretning i særlig grad musik og sangtekster som et supplement til de øvrige tekster og film. Hvad enten det gælder emner som den amerikanske drøm, immigration, Black Lives Matter eller den nordirske konflikt, så giver kunstnernes budskaber og kommentarer til samfundsudviklingen os en fin mulighed for at forstå USA og andre engelsksprogede lande i øjenhøjde. Samtidig er det en lejlighed til at få trænet tekstanalyse og begrebsapparat gennem læsning af lettilgængelige tekster.

I 1.g og 2.g arbejder du fx med egenproducerede podcasts og lydfiler som en mulighed for at udvikle dit sprog på en sjov og kreativ måde.

I 3.g er fokus for alvor på nogle af de væsentligste litterære og samfundsmæssige problemstillinger i den engelsksprogede verden, både aktuelt og historisk. Du får bl.a. indsigt i Shakespeare og renæssancen.