Gå til sidens indhold
Undervisning 2017 (3).jpg

Grundforløb

De første tre måneder af din tid på Roskilde Katedralskole er et grundforløb, som er ens for alle.

Hjælper dig i gang

Grundforløbet varer tre måneder, og her bliver du introduceret til arbejdsmetoder og livet i gymnasiet. Du finder nye venner og lærer skolen at kende; vi gør rigtig meget for, at du falder godt til på Katedralen.

Undervejs i grundforløbet hjælper vi dig også med at finde ud af, hvilken studieretning der passer til lige præcis dig. Det gør vi bl.a. gennem:

  • fakultetsdage, hvor du bliver introduceret til de forskellige hovedområder
  • afklaringssamtale med en af dine lærere
  • informationsaften for dig og dine forældre.

Nye og kendte fag

Gymnasiet bygger videre på det, du har lært i folkeskolen. Du får både undervisning i fag, du kender fra folkeskolen og i nye fag – bl.a. Almen sprogforståelse og Naturvidenskabeligt grundforløb, som du kun skal have i grundforløbet. Begge fag afsluttes med en prøve og karakter, som kommer på dit eksamensbevis.  Efter grundforløbet følger 2 ¾ års studieretningsforløb, hvor du arbejder fokuseret med de fag, der interesserer dig mest.

AP

Almen sprogforståelse giver dig en basis for at arbejde med sprog - både dansk og fremmedsprog. Du får styrket dine sproglige færdigheder og udvidet dit kendskab til grammatiske regler. Desuden får du en overordnet introduktion til grammatik og ordforråd i latin.

Sammen søger vi svar på: Hvor mange sprog findes der i verden? Hvor kommer det danske sprog fra? Hvad er et subjektsprædikat? Hvordan lærer man bedst et nyt sprog? Hvordan er det egentlig, vi mennesker taler sammen?

NV

I Naturvidenskabeligt grundforløb bliver du undervist i naturvidenskab og får en introduktion til de naturvidenskabelige fags tankegang. Lærerne i biologi, fysik, kemi og naturgeografi underviser i NV, og sammen giver de dig en grundlæggende viden om naturvidenskabens identitet og metoder, når I arbejder med naturvidenskabelige problemstillinger og sammenhænge.

En væsentlig del af undervisningen er praktisk, og du lærer at formidle resultater af dine målinger og eksperimenter i rapportform.