Gå til sidens indhold
studietur Færøerne.jpg

Internationalt

RKS er akkrediteret Erasmus+ skole. Vi vægter internationale perspektiver og samarbejder højt - både i dagligdagen og på ture ud i verden. 

Roskilde Katedralskole er et lokalt gymnasium med en global profil. Vi har i 2022 fået en 5-årig akkreditering som Erasmus+ skole, dvs. vi er sikret økonomisk støtte fra EU til internationalt uddannelsessamarbejde. Målet med vores internationale arbejde er at fremme dit globale udsyn og styrke din interkulturelle forståelse - både i den daglige undervisning og på ekskursioner og studieture. Vi har en international klasse, en Europaklasse og venskabsgymnasier i hele verden.

Studieture

Glæder du dig også til studieturen i 2.g? For mange er studieturen et af gymnasielivets helt store højdepunkter. Her går kulturmøder, fede faglige oplevelser og klassefællesskab op i en højere enhed.

Turen foregår om foråret og går som udgangspunkt med bus eller tog til en europæisk destination inden for en radius af 1200 km fra Roskilde. Skal du og din klasse besøge et af vores venskabsgymnasier længere væk, er fly en mulighed. Prisen for studieturen i 2.g er max 4.500 kr.

International klasse

Som det første gymnasium i Roskilde oprettede RKS en international studieretning i skoleåret 2013/2014, og den har der siden været rift om. Når du går i den internationale klasse, foregår al undervisning og eksamen på engelsk i fagene samfundsfag, historie og engelsk. Du deltager også løbende i internationale camps i Danmark og kommer på to studieture – den ene til USA, fordi vi har udveksling med Burlington High School.

Europaklasse

Er du glad for sprog og interesseret i at møde andre europæiske unge? Så skal du vælge Katedralskolens Europaklasse, hvor du vil møde øget fokus på kulturmøder med andre europæiske unge.

Kina

På Roskilde Katedralskole ser vi Kina som en vigtig global nation, og derfor har RKS siden 2012 iværksat tiltag, for at give vores elever mulighed for at få indsigt i dette fascinerende land. I mange år har en gruppe elever været i Kina, hos elever fra vores venskabsskole Changzhou No. 5 High School. Som en del af samarbejdet har nyudklækkede studenter fra RKS også undervist kinesiske elever i engelsk.

Global strategi

Hvordan vil du opleve, at vi arbejder med globale kompetencer på RKS?

Læs vores globale strategi.

Internationalt samarbejde

Roskilde Katedralskole har venskabsgymnasier i:

  • Spanien
  • Tyskland
  • Grækenland
  • USA
  • Kina

Akkreditering som Erasmus+ skole

Vi har i 2022 fået en 5-årig akkreditering, der sikrer elever og lærere på RKS økonomisk støtte til ophold, kurser og udvekslinger med andre EU-lande. 

Udvekslingselever

Udvekslingselever fra hele verden bliver hvert år en del af livet på RKS.