Gå til sidens indhold
6P0A7421.JPG

Musical, koncerter og film

Tag del i det aktive musikliv på skolen, afprøv dine evner som skuespiller, og dyrk filmverdenen. 

Musikken fylder på Roskilde Katedralskole, og der er rig mulighed for at blive en del af livet omkring musikken – også selvom du ikke har valgt en kunstnerisk studieretning. Hvis du er mere til film, så kom til den årlige Kattens Filmfestival, hvor vi hylder årets bedste mediefagsproduktioner.

Musical - 100% elevstyret fra start til slut

Hvert år arbejder flere end 100 elever på skolen sammen om at få skabt et brag af en musicalforestilling. Instruktion, skuespil, sang, lys, lyd, scenografi, musik og koordinering står eleverne helt selv for. Det er ved at lægge kræfterne sammen og bruge adskillige eftermiddage og øveweekender på skolen, at det lykkes at få en forestilling op at stå, der år efter år slår benene væk under alle. Efter forestillingerne i uge 7 fejrer vi resultatet – og går på en tiltrængt vinterferie. Se meget mere på musicalens Facebook side (nyt vindue), og følg med i forberedelserne op til premieren. 

Forårskoncert

- lad sprøde toner ramme dine øregange.

Når skoleåret lakker mod enden, stiller skolens musikelever sig i spotlyset og giver en smagsprøve på, hvad de har lært. 

Se den virtuelle Forårskoncert på youtube (nyt vindue)

Juleafslutning

Selv om vi ikke længere er naboer, er der et tæt bånd mellem Roskilde Katedralskole og Roskilde Domkirke. Det ses - og høres - hvert år, når vi holder juleafslutning i domkirken, og sender elever og lærere på ferie med julesang i ørerne.

Kattens Filmfestival

- Skolens helt egne ”Oscars”