Gå til sidens indhold
BioOL 2023 - Mads og Joachim

Videre til finalen i biologiolympiaden

Semifinalen gav Mads fra 3.w og Joachim fra 3.z forrygende oplevelser i laboratorier og væksthuse.

Som en slags Bagedysten i laboratorium. Sådan betegner Mads fra 3.w dagene i Aarhus. Sammen med Joachim fra 3.z havde han kvalificeret sig til semifinalen i biologiolympiaden, og det gav adgang til et tætpakket program i den jyske hovedstad i denne uge, bl.a. på Aarhus Universitet.

Og det har været så fedt, fortæller Joachim:

“Vi har virkelig hygget os, og alt har bare været godt. Vi har haft spændende prøver, både teoretisk og praktisk. Vi har hørt et utrolig godt oplæg om myrernes syre tæer. Det lyder måske lidt sjovt, men virkelig spændende. Vi har også været et smut forbi Botanisk have, hvor vi fik en guidet rundtur. Nu er planterne rigtig "groet" på os. Det sociale aspekt har været helt vildt, og folk er søde, engagerende og sjove, så der er også tid til andet end biologi. Vi anbefaler virkelig alle at prøve kræfter med skolerunden, så de kan få en god oplevelse som os”.

Finale i maj

For Mads lykkedes det at gå videre fra semifinalen, så i den kommende tid venter der nu flere træningsdage inden finalen i maj. Mads glæder sig allerede. 

På RKS er der mulighed for at deltage i alverdens konkurrencer og talentaktiviteter inden for stort set alle fag. Og rigtig mange nysgerrige og videbegærlige elever kaster sig ud i nye udfordringer.

Læs også Konrad kåret som Europas bedste unge forsker.

 

20.01.2023