Gå til sidens indhold
Musical-hero.jpg

Musicalen 2021

Det store hold bag årets musical Aladdin har kæmpet en brav kamp for igen at stable en 100% elevstyret musical på benene trods corona. Men må aflyse årets forestillinger.

Uge 7 er normalt en helt særlig uge på Roskilde Katedralskole. En uge hvor måneders forberedelse og et mageløst samarbejde mellem ca. 100 elever på tværs af klasser og årgange kulminerer i seks forrygende musicalforestillinger. Anderledes er det i år.

Musicalforberedelser og god energi trods efterårets restriktioner

Det store hold bag årets musical ’Aladdin’ har ellers ikke ladet sig slå ud af corona. De har siden september øvet i små grupper, med mundbind og afstand og på nye og opfindsomme måder – senest også virtuelt. Med andre ord har eleverne gjort alverdens krumspring. For musicalen er hjerteblod. Og sammen er de lykkedes med at videreføre den helt særlige musicaltradition på RKS et meget lang stykke ind i skoleåret. Se fx klip fra øvedage i november på musicalens Instagram (nyt vindue).

Årets musicalinstruktører David (3.s) og Nicoline (3.i) fortæller i en video på Facebook (nyt vindue), hvordan en meget svær beslutning dog nu er truffet. Forestillingerne, der egentlig var rykket fra uge 7 til uge 15, er aflyst.

De gode kræfter, der er lagt i forberedelserne, er ikke spildt. Næste års musicalhold kan bygge videre på de gode relationer, samarbejdsånden og erfaringerne med at skabe en forestilling. Helt selv.

15.02.2021