Gå til sidens indhold
SamfundsCup 2021 - 1.f

1.f i SamfundsCup om medborgerskab

Mandag deltager elever fra den internationale klasse 1.g i regionsfinalen i SamfundsCup med løsningsforslaget 'Project Network'.

I samfundsfagsundervisningen de sidste par uger har eleverne i 1.f arbejdet med at identificere og undersøge samfundsproblemer som led i en landsdækkende SamfundsCup. Temaet er medborgerskab. Det hele foregår naturligvis på engelsk, da al undervisning i samfundsfag og historie er på engelsk i den internationale klasse.

Torsdag pitchede klassekammeraterne for hinanden, og der var enighed om, at det var Hannah, Kathrine, Laura, Signe og Frederikke, der var nået frem til det bedste løsningsforslag med deres projektidé 'Project Network'. 

Et dansk socialt netværk

Ideen bag 'Project Network' er, at man via en hjemmeside og app kobler unge immigranter (15-24 år) og danske unge i par for at give dem et dansk socialt netværk og på den måde styrke deres medborgerskab. Gruppen fik flest point på de fire kriterier originalitet, faglighed, omverden og formidling og skal nu deltage i en virtuel regionsfinale på mandag.

Klassen nåede også frem til mange andre fine løsningsforslag, fx om et nyt fag i folkeskolen ved navn "PFS - Private Financing Skills", en foredragsrække med unge mønsterbrydere med immigrant baggrund og temadage om demokrati og undervisningsmateriale om mennesker med diverse psykiske udfordringer. 

05.02.2021