Gå til sidens indhold
MusiCreator i Lissabon

MusiCreator på sangskrivningskursus i Portugal

Skriv en sang. Hver dag. I fire dage. Sådan lød udfordringen til vores MusiCreator-elever, der har været med MGK Sjælland i Lissabon på sangskrivningskursus.

At efterlade tanker og hverdag derhjemme og fokusere så benhårdt på musik - det har været den største oplevelse. Vi har skrevet over 40 sange, og niveauet har været virkelig højt.

Det fortæller Carl G. Kallehauge fra 3.i, som er en af Katedralskolens 18 elever på talentlinjen MusiCreator. Han hæfter sig ved, at det under sangskrivningskurset med MGK Sjælland i den grad blev tydeligt, hvordan man kan træne den kunstneriske proces.

Læring i uvante situationer

Også Klara Mathilde Gregersen fra 3.i har svært ved at få armene ned:

Det er så fedt at skabe sin egen musik. Vi sad sammen to og to og fik hver dag rykket vores grænser for, hvad vi tør. Jeg spiller fx klaver, men prøvede at være sanger. En trommeslager sprang ud i at rappe osv. At skrive en sang er på mange måder en meget umiddelbar proces, hvor du bare bliver nødt til at samarbejde.

Når professionelle spiller med

MGK-underviserne Thomas Fryland og Anders Ørsager gav hver morgen et udgangspunkt for dagens sangudfordring - fx at skrive en sang til Benjamins Havs nye album eller at skabe en melankolsk tekst til et upbeat-nummer.

Rundt omkring på det lille, kunstneriske hotel i Lissabon fandt eleverne en hyggelig krog og gav sig til at rode med keyboards, rasleæg, computer og mikrofon. Både musiklærere fra Katedralskolen og MGK-underviserne guidede undervejs. Kl. 19 mødtes alle for at lytte og give feedback på hinandens numre.

Vi er fuldstændigt bjergtagede over, hvor skønne eleverne er, og vi er vildt imponerede over deres musikalitet og motivation.
Thomas Fryland, trompetist og afdelingsleder på MGK Sjælland 

Få en smagsprøve til forårskoncerten

MusiCreator vælger nu 4-5 numre ud af de 40 og arbejder videre med dem. Alle har mulighed for at høre dem til forårskoncerten den 29. april. 

Læs om MusiCreator - en talentlinje, vi udbyder sammen med MGK Sjælland og Roskilde Musiske Skole.

Læs også artiklen i Roskilde Avis: Lyden af Lissabon.

04.02.2020