Gå til sidens indhold
Mærsk 2020

Businesstur til Mærsk

Fem erhvervsøkonomihold og skolens nye businessklasse drog i denne uge til Esplanaden for at få indblik i shippinggiganten.

Det sker kun ganske sjældent, at gymnasieelever kan komme inden for dørene hos A.P. Møller-Mærsk. Men i mandags tilbragte 160 elever fra Katedralskolen eftermiddagen i et auditorium hos den danske logistikgigant i selskab med presseansvarlig Christian Kjærgaard-Winther. 

Det var super spændende. Vi kom omkring meget – lige fra virksomhedens økonomi og historie til kønsfordelingen i organisationen og de strategiske overvejelser bag beslutningen om at sælge Maersk Oil.

Sådan lyder det fra Gustav Bierre fra businessklassen 1.p.

De nysgerrrige elever var bl.a. interesserede i at høre mere om, hvordan verdens største containerrederi med sin enorme flåde på 750 skibe planlægger at nå i mål med en ambition om at blive CO2-neutral i 2050. Gustav fortæller:

Vi hørte fx om forsøg med fritureolie og nye brændstoffer, såsom ammoniak og alkohol. I så stor en virksomhed, hvor de mange containerskibe tager lang tid at udskifte, er man nødt til at være klar med de grønne løsninger allerede i 2030. Vi hørte sågar om 100 års-planer.

Interesseret i erhvervsøkonomi og afsætning? Læs om businesslinjen og erhvervsøkonomi.

 

27.02.2020