Gå til sidens indhold
Per Vers 2018

Sprogboost til 1.g'erne

I uge 37 stod den på sprog. Sproglige fakultetsdage, Sprogzonen og sprogshow med Per Vers var på programmet for 1.g’erne, der blandt de sproglige studieretninger nu også har mulighed for at vælge Katedralens nye Europaklasse.

I grundforløbet bliver 1.g'erne på RKS klædt godt på til at vælge studieretning, bl.a. med fakultetsdage inden for de fire hovedområder: Naturvidenskab, samfundsvidenskab, musik og sprog. Midt i september var turen kommet til at dykke ned i sprogfagene og alt det, du kan, når du mestrer sprog.  

Sproglig pausegymnastik og kronolekter

De sproglige fakultetsdage blev fulgt op af fire lingvister fra Sprogzonen, der den 13. september lagde vejen forbi og fortalte om lingvistik, sprog og dialekter på passioneret og humoristisk vis.

”Vi hører ikke sprog uden at vurdere taleren” var et af hovedpointerne i oplægget omkring dialekter. SprogSimon gjorde 1.g’erne til eksperter ved både at lade dem lytte til forskellige dialekter og lade dem gætte på, hvor fra de var. Ord som ”ild”, ”nice” og ”trælleren” blev fremhævet af eleverne, som nemt kunne relatere til emnet, da der blev diskuteret kronolekter.

SprogRasmus tog 1.g’erne med rundt i verden for at give dem et indblik i verdenssprogene og antallet af mennesker, der mestrer dem. Her skulle de lytte til et sprog, gætte det og derefter prøve at tale det.

De sluttede af med kropssproglig pausegymnastik, der gav et indblik i, hvor stor en betydning kropssproget har i forhold til det talte.

Besøg af ordlympisk mester og rapper Per Vers

Sprogugen sluttede af med et brag, da Per Vers holdte en Kat Talk på skolen samme dag. Her blev der freestylerappet om appelsiner, Bubber og rollatorer. Den ordlympiske mester tog eleverne med på en rytmisk rejse med rim, ord og fanfare.

- Af ord er vi kommet, til ord skal vi blive, og af ord skal vi genopstå, lød det bl.a. fra Per Vers, der med håndtegn og røverhistorier gjorde det til en torsdag ud over det sædvanlige. Se billeder fra hans Kat Talk.

Eleverne i 1.g har nu hørt, smagt og leget med sprogfagene som led i den afklaring, der finder sted frem mod den 25. oktober 2018, som er fristen for valg af studieretning.

Læs mere om de sproglige studieretninger, herunder vores nye Europaklasse.

20.09.2018