Gå til sidens indhold

Musical 2018: Pletskud fra Robin Hood

Flere end 2000 tilskuere besøger Katedralskolen i uge 7 for at opleve en gennemført Robin Hood-musical. Som 104 elever på egen hånd har skabt.

Fem ud af seks bloddråber. Sådan lød en flot anmeldelse af Ungt Teaterblod efter sidste års musical på Roskilde Katedralskole. Og det har givet de ca. 100 elever, der hvert år helt selv stabler den store forestilling på benene, blod på tanden til at løfte barren endnu engang.

Der er hos hver eneste medvirkende en stærk vilje til at levere et brag af en forestilling. Vi vil vise, vi kan. Og vi har frihed til at forfølge vores ideer. I år har vi fx haft besøg af stunteksperter
Matthew Stephen Boddie (3.f), den ene af to instruktører

Broder Tuck i galge og farmor i sving

Nærmere bestemt kommer Robin Hoods ven Broder Tuck op at hænge i en galge på meget virkelighedstro manér. Så inden forestillingen advares tilskuerne med glimt i øjet om stærke scener.

Hele vejen rundt er det tydeligt, at musicalholdet har lagt mange timers forberedelse og hjerteblod bag forestillingen. Kong Richards brynje er fx lavet af ringe fra øl- og sådavandsdåser, og prins Johns jakke har været omkring en af scenografernes farmor for at blive smukt broderet.

Det er imidlertid ikke de mange forberedelser og den store mængde fritid, som eleverne lægger i musicalen, de hæfter sig ved. Det er det fællesskab, der opstår undervejs.

Derfor styrer eleverne selv

At musicalen er 100 % elevstyret betyder virkelig noget for projektet. Vi har for alvor brug for hinanden, når vi får tildelt ansvaret. Det gør, at der hvert år bliver skabt et helt særligt fællesskab.
Laura Hjetting Veitland (3.y), den anden instruktør

Og Matthew Stephen Boddie fortsætter:

Musicalen er én stor læreproces for os alle. Hverken Laura eller jeg har fx prøvet at være instruktører før, og det er et gigantisk projekt, når mere end 100 elever er i sving.

Eleverne spiller seks forestillinger i uge 7.

Læs mere om årets musical. Se også billeder og omtale i Paperboy

 

15.02.2018