Gå til sidens indhold
Chris Minh Doky 2018

Chris Minh Doky til musikelever: I skal mene det

Torsdag den 15. november gæstede Chris Minh Doky Roskilde Katedralskole. Med en mission om at øge nærværet. Nærvær i det hele taget, men i særdeleshed i den musik, som Katedralskolens musikelever spiller sammen.

Den anerkendte musiker og komponist Chris Minh Doky indledte besøget på RKS med em intens kombination af fortælling og koncert for alle 150 musikelever. Dernæst blev eleverne fra MusiCreator-holdet kastet ud i en udfordring, nemlig at opbygge et nummer på bare halvanden time ud fra en særlig skabelon og nogle benspænd. Og der blev ikke lagt fingre imellem, når den garvede musiker undervejs guidede de forskellige bands:

Det dér er fedt, men du har jo besluttet dig for en trommestil uden at lytte til, at bassisten ændrer sin rytme. Kom nu, I skal mene det. Lyt til hinanden. Vis mig, at I kan spille, at nu er far sgu kommet hjem!
Chris Minh Doky

Han blev hængende på Katedralen i næsten fire timer, for som han sagde:

Det er jo fedt, når niveauet er så højt. Så er der rigtig meget at arbejde med.


Svært, men fedt

Fra eleverne strømmede både koncentration, frustration og hengivelse:

 

Det er en helt ny måde at skabe et musiknummer på. Det er svært, men fedt. Det er som om, jeg har mindre fokus på at spille rigtigt. Jeg koncentrerer mig mere om, at vi skal prøve noget nyt af
Maria Aagaard fra 3.g.


Magnus Mathias Christensen fra 2.g konstaterede til sidst:

Det har været mega spændende. At nå dertil, hvor vi virkelig mente det og satte os selv i spil gjorde helt klart en forskel for energien i nummeret.