Gå til sidens indhold
2y Mathilde2.jpg

2.g på studietur: I gang med feltarbejdet

Destinationer lige fra Marokko og Tenerife til Island og Dublin fik i marts besøg af nysgerrige 2.g’ere fra RKS.

Dagene blev brugt flittigt på flamingodans, ambassadebesøg, udforskning af vulkaner, morgenyoga og mange andre aktiviteter. Udover at nyde et lille afbræk fra hverdagen, er det fælles for 2.g’erne, at de på deres studieture indsamler empiri til deres tværfaglige AT-projekt i form af feltarbejde.

Turen til Marokko

Mathilde og resten af 2.y har haft fokus på plastikforurening. Det fik de rig mulighed for at undersøge i Marokko. En af turens helt store successer blev, da 2.y lærte at surfe. De var alle begejstrede for følelsen af endelig at komme op at stå på brættet efter mange timers øvelse. Men her blev det samtidig klart for eleverne, hvilke udfordringer plastikforureningen medfører:

 Vandet var helt fyldt med skrald. Jeg blev meget chokeret over, at der ikke var en eneste skraldespand at finde i nærheden. Så kan man jo bedre forstå, at det hele ender på gaden og i vandet.
Mathilde, 2.y

Godt initiativ

Efter en surf-tur og et foredrag om plastik-forurening stod det klart for eleverne, at plastik i naturen er et større problem, end eleverne havde regnet med. De tog derfor arbejdshandskerne på og brugte en time på at samle skrald på stranden. Flere lokale kom og tilsluttede sig gruppen undervejs.

Det blev tydeligt, at mængden af plastik og affald på gaden og i vandet også påvirker de lokale. De var med på ideén og gav en hånd med. Vores dialog med de lokale kunne vi også bruge i vores afsluttende AT-projekt, hvor vi sammenlignede Danmark og Marokko i tilgang og håndtering af plastikfourening.
Mathilde 2.y

Se billeder fra 2.g-studieturene.

 

04.04.2018