Europaklasse - tysk

Tysk fortsætter A, Engelsk A, Latin C

Vil du gerne kunne tysk og engelsk til fingerspidserne og opnå en interkulturel forståelse, som er meget efterspurgt i dag og i fremtiden? Vil du møde andre europæiske unge? Så er Katedralskolens nye Europaklasse lige noget for dig.

På denne studieretning kobler vi de to vigtige sprog tysk og engelsk med latin. Kombinationen giver dig en nøgle til at forstå og deltage i den globale verden. Vi arbejder med sprogene helt ned i detaljen, fx ved at analysere og diskutere skønlitteratur, blogs, film, og musik på originalsprogene, og vi tager fat i de store kulturelle, historiske og sproglige sammenhænge. Du lærer at udtrykke dig nuanceret på skrift og i tale.

Det er vildt fedt, at vi på denne linje kommer på udveksling i Holland hos vores venskabsskole og får praktiseret det engelske sprog. Her er sprog og kultur i fokus!
Amalie Veje Kastrup, 1.a

I Europaklassen bliver du del af den klasse, der allerede i 1.g skal på udveksling med elever fra vores venskabsskole i Holland. Udvekslingen er en unik mulighed for at få trænet dit engelske sprog og få nye venner fra det Europa, vi alle er del af. Samtidig skal du stadig på den normale studietur i 2.g til et andet europæisk land. Rejseudgifterne for de to ture er samlet på max. 6500 kr.

Du arbejder fx med:

• Livet i storbyen - Berlin, London, New York
  • Historie, identitet og sprog
  • Brexit og flygtningestrømmen i Europa

På denne studieretning kan du nøjes med to naturvidenskabelige fag på C-niveau.

I faget lærer du om den store betydning, som tysk historie og kultur har haft for Europa, og som Tyskland stadig har i dag. Forbundsrepublikken er Danmarks vigtigste handelspartner, og behovet for at kunne klare sig på tysk er stort. På en mulig tur til Tyskland i 3.g kan du afprøve dine sproglige færdigheder. Desuden giver gode tyskkundskaber flere muligheder inden for andre uddannelser.

Engelsk skal bruges aktivt mundtligt og skriftligt, hvis du som dansker og verdensborger ønsker at gøre dig forståelig og blive taget alvorligt uden for dit land. I undervisningen træner vi formidling i mange sammenhænge både i klasseværelset, med elever i engelsksproglige lande og på studieturene. Vi beskæftiger os med britiske og amerikanske samfundsforhold, og ser også på lande som Australien og Indien, hvor engelsk er modersmålet eller det første kommunikationssprog.

I latin lærer du, hvordan vi sprogligt og kulturelt indgår i et fællesskab med de andre lande i og omkring Europa. Du lærer om, hvordan vi kan føre vores sprog og kultur tilbage til Romerriget, og at dette faktisk kan lære dig en masse om din samtid. Med latin får du lettere ved at forstå og lære andre sprog.