FRF A EN A Sa B.jpg

Europaklasse - fransk

Fransk fortsætter A, Engelsk A, Latin C

Vil du gerne mestre to verdenssprog og blive klogere på kultur, litteratur og samfund? Vil du møde andre europæiske unge? Så er Katedralskolens nye Europaklasse lige noget for dig.

Fransk er ligesom engelsk et vigtigt sprog og vil sammen med latin give dig stærke kort på hånden, både personligt og karrieremæssigt. På studieretningen dykker vi ned i litteratur, artikler, musik og film på originalsprog, vi taler og skriver en masse, og du vil løbende udvikle dine sproglige færdigheder og kulturelle forståelse. Vi arbejder med sproglige sammenhænge og byggeklodser og med aktuelle problemstillinger, fx flygtninge og terror.

I Europaklassen bliver du del af den klasse, der allerede i 1.g skal på udveksling med elever fra vores venskabsskole i Holland. Udvekslingen er en unik mulighed for at få trænet dit engelske sprog og få nye venner fra det Europa, vi alle er del af. Samtidig skal du stadig på den normale studietur i 2.g til et andet europæisk land. Rejseudgifterne for de to ture er samlet på max. 6500 kr.

Sprog former samfundet, og vi kan aflæse kultur i sproget. Sprog er derfor vigtigt, hvis vi vil ændre samfundet. På denne linje kan du dyrke din sproglige interesse og få en bedre kulturel forståelse.
Oskar Witthøft Klæbel, 2.a

Du arbejder bl.a. med:

• Livet i storbyen: London og Paris
  • Kulturmøder
  • Retorik og argumentation
  • Imperialisme

På denne studieretning kan du nøjes med to naturvidenskabelige fag på C-niveau.

Har du haft fransk i folkeskolen, skal du vælge studieretningen med fransk fortsætter. I fransk får du gradvist opbygget og forbedret dit ordforråd og din sproglige kunnen, så dit sprog bliver mere flydende. Fx når vi taler om litteratur og film eller om globale problemstillinger, som du kender fra de andre fag. Du vil få dybere indsigt i fransk sprog, kultur og historie i Europa, Afrika og i andre verdensdele, og du kan bruge sproget på en ekskursion i 3.g.

Engelsk skal bruges aktivt mundtligt og skriftligt, hvis du som dansker og verdensborger ønsker at gøre dig forståelig og blive taget alvorligt uden for dit land. I undervisningen træner vi formidling i mange sammenhænge både i klasseværelset og på studieturen i 2.g. Vi beskæftiger os med aktuelle samfundsemner og fordyber os i litteratur og film fra primært Storbritannien og USA.

I latin lærer du, hvordan vi sprogligt og kulturelt indgår i et fællesskab med de andre lande i og omkring Europa. Du lærer om, hvordan vi kan føre vores sprog og kultur tilbage til Romerriget, og at dette faktisk kan lære dig en masse om din samtid. Med latin får du lettere ved at forstå og lære andre sprog.