EN A SA A (int).jpg

Global Touch

Engelsk A, Samfundsfag A (international linje)

Bliv en del af det globale klasseværelse - bliv den næste internationale student på Roskilde Katedralskole!

I den internationale klasse undervises du på engelsk i fagene samfundsfag og historie, og du skal også til eksamen på engelsk i disse fag. At du brænder for at styrke dit engelskfaglige niveau og godt kan lide at tale engelsk er derfor vigtige forudsætninger for at vælge den internationale klasse.

Det er en ambitiøs linje, som tilbyder høj faglighed i topklasse, og som udstyrer dig med alt det, du skal bruge til videregående studie indenlands og specielt udenlands.
Daniel, 3.f

I udvalgte perioder vil du også blive undervist på engelsk i naturvidenskabelige fag og lave skriftligt arbejde på engelsk i flere fag.

Foruden en studietur i 2.g til et engelsktalende land, kommer du i efteråret i 3.g til USA på en ca. 10 dages studietur med homestay hos vores værter fra vores samarbejdsskole i Wisconsin. Studieturen inkluderer også nogle dage i udvalgte storbyer - f.eks. Chicago og Washington DC. Vær opmærksom på, at rejseomkostningerne til de to studieture samlet beløber sig til ca. 10-15.000 kr.

Du arbejder bl.a. med:

• Hvorledes Donald Trump vil gøre "America Great Again"
  • At determinere en ny verdensorden
  • Betydningen af Brexit for Europa og EU's fremtid
  • Det multikulturelle samfund - nationalt og globalt
  • At tale, læse og skrive på engelsk i samfundsfag og historie

Den internationale toning afspejler sig i vægtningen af globale emner i undervisningen og skaber forståelse for, hvordan sprog og identitet hænger sammen. Uanset om det faglige fokus er England, USA, Indien, Australien eller andre engelsktalende lande, fiktion eller non-fiktion, vil det tætte samarbejde med samfundsfag og historie styrke dine engelskfaglige kompetencer.

Den internationale linje styrker forståelsen for, hvorledes lokale, nationale og regionale problemstillinger/udfordringer kan perspektiveres til det internationale. Den globale dimension kommer særligt til udtryk i fagets og studieretningens fokus på international politik og aktuelle udfordringer i en globaliseret verden.

Anna Hjortnæs international student 2016.JPG

"Generelt har det bare været tre vildt fede år. Vores lærere har været dybt engagerede, og vi har haft rigtig mange nuancerede debatter - også fordi så stor en del af klassen har boet andre steder i verden, og det giver mange spændende perspektiver på tingene. Det bliver mere og mere vigtigt, at vi indretter os efter den globaliserede verden, vi lever i. Vi bliver nødt til konstant at forholde os til andre sprog, kulturer og religioner."

- Anna Hjortnæs, international student 2016