Gå til sidens indhold
SA A TY A - bagside.JPG

Samfund og kommunikation - tysk

Samfundsfag A, Tysk fortsætter A

Denne studieretning sætter fokus på Tysklands og Danmarks rolle i Europa- og verdenshistorien.

Hvordan er forholdet mellem de to lande, og hvilken rolle spiller de i EU-samarbejdet? Hvordan kan det være, at man taler tysk i andre lande end Tyskland, og hvordan er de dansk-tyske politiske systemer i sammenligning?

Kombinationen af sprog og samfundsfag giver en super forståelse af verden. Det er fedt at arbejde med forskelle og ligheder, når vi fx kigger på samfundsstrukturer, demokrati og handel.
Victor Bjerring Scherfig, 3.r 

Studieretningen er for dig, der har interesse for både samfund og sprog. Du kan dykke ned i tysk som sprog og i de politiske, kulturelle, sociale og økonomiske forhold, der er i Danmark, Tyskland og Europa med udblik til resten af verden. Vi arbejder med emner, der har fokus på mennesker, samfund, økonomi og politik. Vi ser på Danmark og Tyskland - ikke kun i Europa, men i verden.

Du arbejder bl.a. med:

  • Danmark og Tysklands forhold politisk, økonomisk og socialt
  • Europæiske forhold og EU med Tyskland i front og Danmark som skeptikere
  • Tyskland som Danmarks største handelspartner
  • Immigration og flygtninge strømme i Europa

I samfundsfag lærer du om det politiske system og de politiske ideologier. Du lærer om centrale samfundsteorier som sociologi og økonomi. Afhænger individets muligheder af forældrenes indkomst og/eller uddannelse? Giver det stadig mening at tale om en venstrefløj og højrefløj? Er det lande som Indien og Kina, der sætter den fremtidige økonomiske og politiske verdensorden?

Hvis du gerne vil forstå det samfund og den verden, du lever i, og hvis du gerne vil søge ny viden om den og løse samfundsmæssige problemer - så er denne studieretning noget for dig.  

I tysk lærer du om den betydning, som tysk historie og tyske litterære strømninger har haft for hele Europas kultur. Ved beskæftigelse med det moderne Tyskland får du indsigt i tyskernes egne - ofte meget tankevækkende - refleksioner over de voldsomme begivenheder i det 20. århundrede og Tysklands problemer med at placere sig som stormagt i den moderne verden.

Derudover bliver du trænet i en meget præcis sprogbeherskelse - en egenskab, der gavner dig i din omgang med andre fremmedsprog og i høj grad hjælper dig til at udtrykke dig præcist og kompetent på dansk.