Gå til sidens indhold
20190929_111906.jpg

Global Touch

Engelsk A, Samfundsfag A (international linje)

Bliv en del af det globale klasseværelse - bliv den næste internationale student på Roskilde Katedralskole!

I den internationale klasse undervises du på engelsk i fagene samfundsfag og historie. At du brænder for at styrke dit engelskfaglige niveau og godt kan lide at tale engelsk er derfor vigtige forudsætninger for at vælge den internationale klasse.

Jeg er meget interesseret i det internationale politiske system, og det er fedt, at vi får undervisning på engelsk i flere fag, så du virkelig kan forbedre dig. Og så har vi det mest fantastiske lærerteam.
Emma Lykke Rasmussen, 2.f 

Vi mødes med internationale klasser fra andre gymnasier og har studieretningsdage med temaer som 'terrorism' og 'The battle of Arctic'.

Foruden en studietur i 2.g til et engelsktalende land, kommer du i efteråret i 3.g til USA på en ca. 10 dages studietur med homestay hos vores værter fra vores samarbejdsskole i Wisconsin. Studieturen inkluderer også nogle dage i udvalgte storbyer - fx Chicago og Washington DC. 

Vær opmærksom på, at rejseomkostningerne til de to studieture samlet beløber sig til ca. 10-15.000 kr.

Du arbejder bl.a. med:

  • Forholdet mellem Kina og USA
  • Radikalisering i Storbritannien
  • Det multikulturelle samfund - nationalt og globalt
  • Ungdomskultur i USA, Danmark og andre lande

Særligt for denne studieretning

Hvis du ønsker denne studieretning, skal du skrive en motiveret ansøgning. Du skal skrive højst ½ side, hvor du gør rede for:

  • dine særlige faglige forudsætninger
  • dine særlige interesser for studieretningen
  • evt. ønske om kommende uddannelse

Ansøgningen skal være på engelsk, og du skal sende den til skolen inden fristen for valg af studieretning via mail post@rks-gym.dk

Den internationale toning afspejler sig i vægtningen af globale emner i undervisningen og skaber forståelse for, hvordan sprog og identitet hænger sammen. Uanset om det faglige fokus er England, USA, Indien, Australien eller andre engelsktalende lande, fiktion eller non-fiktion, vil det tætte samarbejde med samfundsfag og historie styrke dine engelskfaglige kompetencer.

Den internationale linje styrker forståelsen for, hvorledes lokale, nationale og regionale problemstillinger/udfordringer kan perspektiveres til det internationale. Den globale dimension kommer særligt til udtryk i fagets og studieretningens fokus på international politik og aktuelle udfordringer i en globaliseret verden.

"Generelt har det bare været tre vildt fede år. Vores lærere har været dybt engagerede, og vi har haft rigtig mange nuancerede debatter - også fordi så stor en del af klassen har boet andre steder i verden, og det giver mange spændende perspektiver på tingene. Det bliver mere og mere vigtigt, at vi indretter os efter den globaliserede verden, vi lever i. Vi bliver nødt til konstant at forholde os til andre sprog, kulturer og religioner."

- Anna Hjortnæs, international student