Gå til sidens indhold
GV A MA A Ke B.jpg

Geovidenskab: Forstå jorden og universet

Geovidenskab A, Matematik A, Kemi B

Miljøvenlig teknologi og en bedre udnyttelse af jordens ressourcer er områder, hvor Danmark har en international førerposition. Der bliver brug for nyuddannede med viden inden for klima, energi, miljø og geologi.

Derfor tilbyder Roskilde Katedralskole studieretningen Geovidenskab, der er udviklet i samarbejde med forskningsinstitutioner og virksomheder som Mærsk, DMI og DTU Risø.

Jeg har valgt Geovidenskab, fordi jeg gerne vil arbejde med grøn energi. Det tror jeg, der er fremtid i.
Jakob

Du kommer til at beskæftige dig med spørgsmål som olieudvinding, jordens klima, islandske vulkaner og landbrug i Afrika. Du kommer til at arbejde meget i laboratorierne her på RKS, og der bliver brug for gode støvler, for vi skal også ud i naturen på alle årstider!

Vi arbejder bl.a med:

  • Planlægning af vindmølleparker
  • Olieudvinding
  • Fremstilling af bioethanol
  • Naturkatastrofer
  • Robotter
  • Sten

Geovidenskab er et fag, der kombinerer fysik og naturgeografi. Når du skal søge videregående uddannelser, tæller det, som om du både har Fysik B og Naturgeografi B.

Hvad gemmer sig på bunden af de dybeste oceaner? Hvordan dannes de fine fjerskyer på grænsen til rummet? Vi lever på en enestående planet, og geovidenskab handler om at udforske den og ikke mindst spørgsmålet om, hvordan vi skal sikre, at vores planet også bliver et godt sted at leve om 100 år.

Matematik giver os utrolig stærke evner til at forstå vores verden. Uden matematik kan vi ikke forudse orkaner og jordskælv og sende satellitter i kredsløb. Mange forskellige videregående uddannelser kræver matematik A.

Kemiske processer forekommer overalt på jorden, så du får brug for kemi for at forstå din omverden, fx hvorfor atmosfærens indhold af CO2 stiger.

Certifikat i Science og Talent.jpg

Certifikat i Science og Talent

Roskilde Katedralskole er et af de få gymnasier i Danmark, der har modtaget "Certifikat i Science og Talent". Vi har nemlig stort fokus på talentudvikling og lever op til Sciencetalenters vision om, at flere skal inspireres til at uddanne sig indenfor naturvidenskab.