Fagligt billede 2017

Puljetid

Puljetid er faglige og studietekniske aktiviteter, der har fokus på, hvordan du kan lære mere.

Som elev på Roskilde Katedralskole har du ud over den almindelige undervisning også puljetid, som svarer til 87 lektioner i løbet af dine tre gymnasieår.

Hvad skal du gøre?

Du skal selv sørge for at være en del af 30 lektioners puljetid i løbet af dine tre gymnasieår. Måske har du lyst til at tage del i et af skolens mange talenttilbud, i historiske brætspil eller et podcast-forløb.

Den restende del af puljetiden sørger din lærer for, at du får. Det kan fx være, at du sammen med din klasse skal fordybe dig i en skriftlig disciplin, i feltarbejde eller eksamenstræning. Eller måske bliver du prikket af din lærer, som vurderer at du vil få meget ud af fx en skriveworkshop.

Læs mere om de forskellige former for puljetid (pdf). Du har selv indflydelse på, hvordan en del af din puljetid sammensættes.

Spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål, kan du altid tage fat i dine lærere eller i Camilla Sonne Wellendorf (CSW), som er ansvarlig for puljetid.

Puljetid kaldes også 130 timers-puljen.