2u studietur island 2017.JPG

Praktisk info om udlandsture

Når du skal afsted på ekskursion til udlandet, er der nogle ting, du skal være opmærksom på.

Alkohol og søvn

Studieture og ekskursioner til udlandet er undervisning – ligesom til hverdag. Det kan du kun klare, hvis du er ædru og udhvilet. Derfor har RKS en regel om, at alle skal være på deres værelser kl. 23, og der skal være ro kl. 24. Som følge af dette har vi glade og friske elever, når vi er i udlandet – og der er stadig masser af tid til hygge og sjov. Lærerne, du rejser med, kan lave særlige regler eller et senere hjemkomsttidspunkt, når det er nødvendigt for jeres program.

Husk det blå sygesikringskort

Når du rejser i Europa, gælder det almindelige gule sundhedskort ikke. Du skal derfor have et blåt EU-sygesikringskort, så du er sikret eventuel læge- og hospitalsbehandling samt medicin m.v. på samme vilkår som borgere i det land, I er i.

Tegn din egen rejseforsikring

Skolen har ikke nogen central rejseforsikring. Derfor kræver vi at du – eller dine forældre – har tegnet en rejseforsikring. Med en rejseforsikring har du nemlig fuld dækning i forbindelse med sygdom og evt. hjemtransport.

Økonomi

Du betaler selv din tur, men hvis pengene er få, har du mulighed for at søge økonomisk støtte hos Roskilde Katedralskoles Venner. Hvert år i november afholder alle 2.g-klasser en støttefest, hvor de samler penge ind til deres studietur.

Rejser i 3.g

Hvert år får mange elever i 3.g mulighed for at komme på en tredages rejse med enten deres studieretningsklasse eller sproghold. Fx tager tyskhold til Berlin, samfundsfag til Bruxelles og franskhold til Paris. Hvis du går i den internationale klasse kommer du i 3.g på en 10-dages studietur til USA. Rejserne foregår enten i oktober eller januar.