Tarzan 2017.jpg

Musical, koncerter og film

Tag del i det aktive musikliv på skolen, afprøv dine evner som skuespiller, og dyrk filmverdenen.

Musikken fylder på Roskilde Katedralskole, og der er rig mulighed for at blive en del af livet omkring musikken – også selvom du ikke har valgt en kunstnerisk studieretning. Hvis du er mere til film, så kom til den årlige Filmfestival, hvor vi hylder årets bedste mediefagsproduktioner.

Musical - 100 % elevstyret fra start til slut

Hvert år arbejder mere end 100 elever på skolen sammen om at få skabt et brag af en musicalforestilling. Instruktion, skuespil, sang, lys, lyd, scenografi, musik og koordinering står eleverne helt selv for. Det er ved at lægge kræfterne sammen og bruge adskilligeeftermiddage og øveweekender på skolen, at det lykkes at få en forestilling op at stå, der år efter år slår benene væk under alle. Efter forestillingerne i uge 7 fejrer resultatet – og går på en tiltrængt vinterferie.

Forårskoncert 2017.JPG

Forårskoncert

- lad sprøde toner ramme dine øregange.

Når skoleåret lakker mod enden, stiller skolens musikelever sig i spotlyset og giver en smagsprøve på, hvad de har lært.

Se billeder fra sidste år.

Julekoncert

Selv om vi ikke længere er naboer, er der et tæt bånd mellem Roskilde Katedralskole og Roskilde Domkirke. Det ses - og høres - hvert år, når vi holder juleafslutning i domkirken, og sender elever og lærere på ferie med julesang i ørerne.

Juleafslutning 2016.JPG
Filmfestival 2017.jpg

Kattens Filmfestival

- Skolens helt egne ”Oscars”

Kom med på den røde løber, når den årlige Filmfestival afholdes i maj. Mediefagseleverne arrangerer selv showet, og kårer årets bedste film i forskellige kategorier – alt sammen i festlige omgivelser og med duft af popcorn hængende i luften. Mere end 300 elever har mediefag på Roskilde Katedralskole – der er derfor skarp konkurrence om statuetterne.