Klima på Katten

Medansvar for den grønne omstilling.

FN’s 17 verdensmål indgår som naturlig del af undervisningen. Vi stiller særligt skarpt på de mål, der handler om, hvordan vi hjælper hinanden til en grønnere og bedre verden.

Har du en grøn idé? Så tag fat i Sidsel (SNA)

Klima-studieretning

Er du interesseret i hvordan mennesker, samfund og natur påvirker hinanden, og vil du gerne gå i dybden med klima, miljø og bæredygtighed i både lokal og global kontekst? Så er klimalinjen lige noget for dig.

Miljørådet

Miljørådet arbejder hårdt på at styrke skolens grønne profil og indføre bæredygtige tiltag. Udover at have været med til at opføre skolens nye plantevæg, har de fået bæredygtig service i kantinen, afholdt genbrugs-juleklip og passer planter, blomster i SOL-haven.

Innovationsforløb om bæredygtighed

Du vil møde bæredygtighed som tema, bl.a. i kreative innovationsforløb. Hvordan kan vi nytænke emballage? Hvordan kan vi lave en performance om klimaudfordringerne? Hvordan kan vi sikre en hensigtsmæssig politisk klimadebat? Du lærer om samspil mellem fag og at udvikle og konkretisere nye ideer.

Grøn transport

På studierejser og ekskursioner, hvor det giver mening, er det de CO2-venlige transportformer, vi vælger. Det kan fx betyde togtur til Berlin og kanotur på Suseåen.

Grøn strøm på RKS

Hvordan fungerer det helt præcist? Det er det samme energimix, der kommer ud af skolens stikkontakter, men vi sikrer, at der produceres en grøn mængde strøm - i dette tilfælde fra vindenergi - der svarer til skolens elforbrug.
Jo flere, der stiller samme krav, desto mindre bliver efterspørgslen på elproduktion baseret på fossile brændstoffer.