Råhygge rapbattle 2017.JPG

Elevudvalg og fester

Ønsker du indflydelse? Vil du være med til at arrangere fester? Brænder du for bæredygtighed? Vær med i et af skolens mange elevudvalg.

Elevrådet

Alle klasser er repræsenteret i skolens elevråd. Elevrådet arbejder med både praktiske og overordnede ting på skolen. Der sidder også repræsentanter fra elevrådet i skolens bestyrelse og SOL-udvalg. Læs vedtægterne for Elevrådet.

Vær med til at udvikle Roskilde Katedralskole, og mød nye og engagerede mennesker fra hele skolen i Elevrådet.
Johanne Langager Chrisensen, formand i skoleåret 2016/17

Følg Elevrådet på Facebook

HROARskilde 2017.jpg

HROAR

Festudvalget HROAR står for festerne på Katedralskolen. Hver fest har typisk et tema - tidligere har især festen med Roskilde Festival-tema, RAVE og julefesten fået folk på dansegulvet.

Følg HROAR på Facebook.

Råhygge

Råhygge er den ultimative opvarmning til en god weekend: Gode venner, hygge, livemusik og en øl eller to. Fredag aften kl. 19-22 seks gange i løbet af skoleåret bliver lyset i loungen dæmpet, og elever og andre deler ud af deres evner på en scene.

Følg Råhygge på Facebook.

Råhygge 2016.jpg
Morgensamling 16-17.jpg

Morgensamling

En gang imellem samles hele skolen en halv time til Morgensamling, hvor du får fællesbeskeder fra bl.a. elevudvalg, lærere og gæster. Til at holde styr på det hele – og sørge for den gode stemning undervejs – har vi Morgensamlingsholdet.

Ønsker du taletid til næste morgensamling, skal du skrive til ”Morgensamling” på Lectio eller til Sidsel Naut.

Følg Morgensamling på Facebook.

Miljørådet

Miljørådet arbejder hårdt på at styrke skolens grønne profil og fastholde bæredygtige tiltag. De har fx fået bæredygtig service i kantinen, afholdt genbrugs-juleklip og passer planter, blomster og bier i SOL-haven.

Roskilde Katedralskole er Grøn Gymnasieskole, der er et internationalt miljøundervisningsprogram.

Følg Miljørådet på Facebook.

Det nye miljøråd.JPG
Kantine 2016.jpg

RKS Mix

Skoleradioen RKS Mix sørger for hverdagens fest - de spiller musik i kantinen i spisepausen. Skoleradioen blev oprettet i 1996 på elevernes initiativ og har spillet lige siden. Snak med dem, hvis du har ønsker eller kommentarer.

Følg RKS Mix på Facebook

RåKoSt

I skolebladet RåKoSt kan du læse historier fra hverdagen. også Rå-citaterne, det slibrige sladder og horoskoperne er populære sider i bladet. Eleverne på redaktionen sørger for, at det næste nummer bliver mindst lige så godt som det forrige – og der er plads til både journalister, layoutere, fotografer, tegnere mm.

Følg RåKoSt på Facebook.

RåKoSt 2017.jpg
Frvillighedsudvalg.JPG

Frivilligudvalg

Frivilligudvalget kæmper for at styrke frivillighedsånden på RKS. Udvalget består af elever, der er interesseret i frivilligt arbejde. De står for at lede kampagner og giver oplysning videre til eleverne om hhv. Røde Kors ambassadører, Danmarks Indsamlingen, Kun med kondom mm. Derudover hjælper de til i lokalområdet med f.eks. flygtninge eller ældre.