Gå til sidens indhold
Claus med sprit

COVID-19

Husk fortsat håndsprit, udluftning og sund fornuft.
Pr. 10. marts er der kommet nye testanbefalinger.

Selvom smitten i samfundet er faldende, er det vigtigt, at vi fortsat efterlever følgende smitteforebyggende tiltag på Roskilde Katedralskole:

  • Vi bliver hjemme, hvis vi er syge/har symptomer.
  • Vi spritter hænder ofte - som minimum, når vi ankommer til skolen, og når vi skifter lokale.
  • Vi lufter ud i pauserne.
  • Vi respekterer, at der er sårbare elever og medarbejdere på skolen.

Hvis du får symptomer

Hvis du får symptomer på corona og føler dig syg, skal du blive hjemme, til du er rask igen. Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke, at du bliver testet, med mindre der er en sundhedsfaglig grund til at blive det. Det kan være, hvis du er 65 år eller ældre eller af andre årsager er i øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19.

Læs mere på sst.dk (nyt vindue).

Hvis du er nær kontakt/øvrig kontakt

Du anbefales ikke længere at blive testet, hvis du bor sammen med en smittet person, eller hvis du i anden sammenhæng har haft kontakt til en smittet person, det vil sige, hvis du er det, man tidligere kaldte en nær eller øvrig kontakt.

Sygdom og fravær

Du skal blive hjemme, hvis du har symptomer eller er syg. Husk – som praksis altid er – at angive årsagen til fraværet i fraværsnoten.

Vi godskriver ikke coronarelateret fravær. Det er imidlertid super vigtigt, at du bliver hjemme, hvis du er syg. Det er vejen til mindst muligt sygdomsfravær på den lange bane.

Hvis du kontakter skolen vedr. smitte eller andre personfølsomme oplysninger, så brug mailadressen: sikkermail@rks-gym.dk

 

16.03.2022