Virtuel undervisning i marts

Her kan du læse beskeden fra Claus efter pressemødet 24. februar om de forlængede restriktioner. Husk at følge med i Lectio, hvor vi løbende sender beskeder.

Kære alle elever på RKS

Jeg håber, at I alle har det godt og nyder ferien.

Mange af jer har formodentlig hørt om den aftale om forlængelse af restriktionerne og en gradvis genåbning, som et flertal i Folketinget har indgået i dag, og måske har I set det pressemøde, der netop er overstået.

Kort fortalt er restriktionerne forlænget frem til den 5. april. Dvs. som det ser ud lige nu, åbner Roskilde Katedralskole først efter påske.

Dog åbnes ungdomsuddannelserne i Nord- og Vestjylland allerede fra den 1. marts. Elever på ungdomsuddannelserne kommer tilbage med 50% fremmøde, dvs. hver anden uge.

Forudsætningen er, at de testes to gange om ugen på et teststed i tilknytning til uddannelsesstedet.

Som jeg forstår politikere og myndigheder, så kan det komme på tale, at uddannelsesinstitutioner i flere regioner kan genåbne allerede 15. marts, hvis udviklingen i smitte tillader det. Det betyder, at vi fortsat kan håbe på, at I er tilbage med 50% fremmøde fra den 15. marts.

Jeg havde selvfølgelig håbet at se jer igen på mandag, men vidste inderst inde nok at det var en ønskedrøm. Nu satser vi på 15. marts. Vi vil arbejde hårdt på, at alt er klart – også et testcenter, hvis det er det, der skal til!

Jeg er sikker på, at I har det lige som mig: Vi gør, hvad politikerne beder os om - bare vi kan komme i skole igen!

Pas godt på jer selv og nyd resten af ferien.

Bedste hilsner

Claus

Læs også, hvad Børne- og Undervisningsministeriet skriver om genåbning og test på uvm.dk/genåbning (nyt vindue).

Opdateret 28.02.21