Skraldespand

Røgfri Skoletid

For at skabe en skolekultur uden tobak eller lignende produkter har vi fra skoleåret 2021/22 Røgfri Skoletid.

Fra 31. juli 2021 er det et lovkrav på alle landets ungdomsuddannelser at have Røgfri Skoletid. På Roskilde Katedralskole betyder det, at det ikke er tilladt for elever eller medarbejdere at ryge, dampe eller indtage snus eller andre tobaksvarer i skoletiden (kl. 8.10-15.00), heller ikke uden for skolens område.

Forbuddet gælder også på studierejser og ekskursioner (fra rejsens begyndelse til rejsens afslutning). Forbuddet gælder altid på skolens matrikel uanset klokkeslæt, herunder altså også til fester og arrangementer på skolen.

Skolen samarbejder bl.a. med Elevrådet om, hvordan vi bedst implementerer tiltaget.

Har du brug for hjælp?

Er du interesseret, er der god mulighed for at få hjælp til at stoppe med at ryge og bruge snus:

• Kræftens Bekæmpelse har udviklet Xhale (nyt vindue) målrettet unge
  • Sundhedsstyrelsen tilbyder hjælp via Stoplinien (nyt vindue)
  • Hos Roskilde Kommune kan du få støtte hos Ungeprojektet på tlf. 29 20 04 06

Læs mere om formålet med Røgfri Skoletid på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside (nyt vindue)

03.06.2021