Gå til sidens indhold

Optagelse 2021/22

Er du en af de mange, der i 2021 har søgt om optagelse på Roskilde Katedralskole? Tak for din ansøgning! 

Vi er super glade for at at kunne fortælle, at vi i år kan optage alle ansøgere, der har søgt Katedralskolen som førsteprioritet. Hvis du opfylder optagelseskravene, kan du altså godt begynde at glæde dig til august.

Her kan du se tidsplanen for, hvornår du hører fra os i din e-boks:

  • Den 16. marts sender vi en kvittering for, at vi har modtaget din ansøgning.
  • Senest den 1. maj får du et brev med besked om, at vi har en foreløbig plads til dig på Roskilde Katedralskole. Pladsen er betinget af, at du fortsat lever op til adgangskravene efter din sommereksamen.
  • Ultimo juni/primo juli får du et endeligt optagelsesbrev. Herefter sender vi dig med fysisk post et velkomstbrev sammen med et velkomsthæfte, en klasseliste og en hilsen fra dine kommende guider.

Optagelsesprøve

  • Hvis du har gået på en prøvefri skole (som ikke benytter den ekstraordinære mulighed i år for at give afsluttende standpunktskarakterer) eller ikke har modtaget prøveforberedende undervisning i 2. fremmedsprog i det krævede omfang, skal du til optagelsesprøve onsdag den 28. april 2021 og efterfølgende optagelsessamtale. 
  • Hvis ikke du opfylder de øvrige adgangskrav for optagelse på stx, skal du til en optagelsesprøve, som er planlagt til at blive afviklet fredag den 18. juni 2021, og en efterfølgende optagelsessamtale.

Hvis du skal til optagelsesprøve, får du en særskilt indkaldelse i din e-boks fra os, senest fire hverdage inden prøven afholdes. Prøven afholdes her på Katedralskolen, hvis du har søgt os som 1. prioritet.

Læs mere om optagelsesprøven på ug.dk.

Nåede du ikke at søge?

Tag fat i kontoret, og hør nærmere om dine muligheder.