Genåbning efter påske

Læs beskeden fra Claus om genåbningen efter påske med 50% fremmøde. Husk at følge med i Lectio, hvor vi løbende sender beskeder.

Kære alle elever

Som I nok har hørt, kan vi efter påske genåbne for alle elever med 50% fremmøde, dvs. at man den ene uge har fysisk undervisning på skolen, og den næste uge har virtuel undervisning hjemme.

Og hvor bliver det dejligt for alvor at kunne slå dørene op for jer igen!

Af hensyn til valgfag og kunstneriske fag er det mest hensigtsmæssigt, at klasserne kan skiftes til at møde fysisk op på skolen efter denne deling:

• Uge A: 3.g + halvdelen af 2.g
  • Uge B: 1.g + den anden halvdel af 2.g

Hvordan vi deler 2.g-klasserne vil fremgå af Lectio. Vi starter med 3.g'erne, fordi vi afvikler terminsprøver umiddelbart efter påske.

Selvtest fra den 13. april

Test er, som I ved, en forudsætning for genåbningen. For ikke at overbelaste det eksisterende testsystem, skal vi tilbyde selvtest på skolen. Vi har netop rekrutteret 10 supervisorer, der nu skal gennemføre en uddannelse, så de kan supervisere selvpodningen.

Den første uge efter påske fortsætter vi som hidtil, dvs. jer, der skal på skolen, selv skal sørge for at have negative test. Imens afprøver vi selvtest-konceptet. I hører derfor meget mere om praktikken herom i ugen efter påske. Foreløbigt vil vi blot fortælle:

• Selvtest kommer til at foregå i klasserne to gange om ugen – formentlig mandag og onsdag.
  • En eller to supervisorer kommer forbi klassen så tidligt som muligt og inden frokost.
  • Vi forventer, seancen tager maks. 30 min.

I klasselokalet er det i orden at fravige kravet om 2 meters afstand. Samtidig er der kommet nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, der betyder, at hvis en elev bliver konstateret smittet i en klasse, bliver hele klassen defineret som nære kontakter. Det betyder samtidig, at det er vigtigt, at I holder 2 meters afstand til jeres undervisere og til elever fra andre klasser.

I forhold til mundbind gælder det som hidtil: Alle skal bære mundbind indenfor på skolen, når I er uden for klasselokalet.

Som sagt hører I nærmere, bl.a. om opdelingen af 2.g-klasser.

Foreløbigt vil jeg blot sige, at det bliver SÅ godt også at få jer indenfor på skolen igen!

Bedste hilsner
Claus