Gå til sidens indhold
IMG_7315.jpg

Optagelse 2020/21

Er du en af de mange, der i 2020 har søgt om optagelse på Roskilde Katedralskole? Tak for din ansøgning - den er vi rigtig glade for. 

Her kan du se tidsplanen for, hvornår du hører fra os i din e-boks:

  • Den 16. marts sender vi en kvittering for, at vi har modtaget din ansøgning.
  • Den 30. april får du et brev med besked om, at vi har en foreløbig plads til dig på Roskilde Katedralskole. Pladsen er betinget af, at du fortsat lever op til adgangskravene efter din sommereksamen.
  • Ultimo juni/primo juli får du et endeligt optagelsesbrev. Herefter sender vi dig med fysisk post et velkomstbrev sammen med et velkomsthæfte, en klasseliste og en hilsen fra dine kommende guider.

Og så kan du ellers godt begynde at glæde dig til første skoledag mandag den 10. august 2020.

Optagelsesprøve

  • Hvis du har gået på en prøvefri skole (som ikke benytter den ekstraordinære mulighed i år for at give afsluttende standpunktskarakterer) eller ikke har modtaget prøveforberedende undervisning i 2. fremmedsprog i det krævede omfang, skal du til optagelsesprøve onsdag den 29. april 2020 og efterfølgende optagelsessamtale. 
  • Hvis ikke du opfylder de øvrige adgangskrav for optagelse på stx, skal du til en optagelsesprøve tirsdag den 23. juni 2020 og en efterfølgende optagelsessamtale.

Hvis du skal til optagelsesprøve, får du en særskilt indkaldelse i din e-boks fra os, senest fire hverdage inden prøven afholdes. Prøven afholdes her på Katedralskolen, hvis du har søgt os som 1. prioritet.

Læs mere om optagelsesprøven på ug.dk.

Nåede du ikke at søge?

Tag fat i kontoret, og hør nærmere om dine muligheder.

 

Opdateret 29.04.2020