Coronagoddag 3.g 2020

COVID-19

For at forebygge coronasmitte mest muligt følger vi sundhedsmyndighedernes anbefalinger og en række forholdsregler.

Hvis du bliver smittet

Læs, hvad du skal gøre, hvis du bliver coronasmittet.

Hvis du er nær kontakt

Læs, hvad du skal gøre, hvis du er nær kontakt (nyt vindue)

Nære kontakter:

• Personer, som bor sammen med en smittet person
  • Personer, der har haft direkte fysisk kontakt (f.eks. ved kram ) med en smittet person
  • Personer med ubeskyttet og direkte kontakt til sekreter fra en smittet person (f.eks. er blevet hostet på eller har berørt et brugt lommetørklæde m.v.
  • Personer, der har haft tæt “ansigt til ansigt” kontakt inden for 1 meter i mere end 15 minutter til en smittet person (f.eks. samtale med personen).

Sådan gør vi på skolen

• Vi sørger for god håndhygiejne, bl.a. ved at spritte hænder hver gang vi går ind og ud af et lokale
  • Vi undgår kram og tæt kontakt – og holder mindst 1 meters afstand uden for klassen.
  • Vi nyser/hoster i ærmet
  • Vi bruger mundbind indenfor på skolen, når vi bevæger os uden for klasselokalet
  • Vi holder mindst 2 meters afstand til underviseren og skolens øvrige medarbejdere
  • Vores aktiviteter foregår i videst muligt omfang i stamklasser
  • Vi har faste pladser i klassen
  • Vi har faste toiletter
  • Vi bliver så vidt muligt i klasselokalet i pauserne eller bevæger os udenfor
  • Vi opholder os kun i kantinen, hvis vi skal købe frokost, ikke har et lokale at spise frokost i, eller har en mellemtime uden tildelt lokale
  • Vi undgår at bruge hinandens tastaturer, blyanter mv.
  • Vi følger de anbefalinger, vi får fra lærere og skolens personale i øvrigt.

Sygdom og fravær

Du skal blive hjemme, hvis du har symptomer, er syg eller i testforløb. Husk – som praksis altid er – at angive årsagen til fraværet i fraværsnoten.

Fravær i forbindelse med testforløb og lignende COVID-19-relaterede situationer bliver godskrevet, når dokumentation fremsendes til sikkermail@rks-gym.dk
Du må tidligst sende mailen, når du selv er mødt i skole igen. Fraværsregistreringerne skal lige på plads først, inden de kan godskrives.

Følg Udenrigsministeriets rejsevejledninger

Hvis du planlægger at rejse, er det vigtigt, at du på ansvarlig vis følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Dvs. at hvis du vælger at tage på ferie til en destination, som Udenrigsministeriet fraråder udrejse til (de orange områder), så forventer vi, at du følger anbefalingen om at gå i karantæne i 14 dage, når du kommer hjem.

En sådan karantæne vil tælle som almindeligt fravær. Du kan altså ikke få fraværet godskrevet.

Smittestop-app

Hjælp desuden med at inddæmme smitten ved at downloade myndighedernes Smittestop-app (nyt vindue).

Ung under COVID-19 epidemien

Sundhedsstyrelsen giver gode råd til, hvordan man skal forholde sig som ung i coronatiden (nyt vindue).

Opdateret 06.10.2020