Amez 3.z 2019

Forskerspire i mål med forslag til forskningsprojekt

”Jeg kan mere, end jeg tror, jeg kan”.

Sådan siger forskerspire Amez fra 3.z, der netop har afleveret et helt konkret forslag til et forskningsprojekt. Som bare én ud af 100 i hele Danmark.

I 2.g greb hun chancen for at blive en del af Projekt Forskerspirer og begyndte at brainstorme på en idé om, hvordan man ved hjælp af genforskning kan optimere autismebehandling. Nu - et år efter - kan hun se tilbage på et lærerigt forløb, bl.a. med engagerede forskere fra Aarhus Universitet, som har hjulpet hende med at gøre ideen afgrænset og realiserbar.

Adgang til spritny forskning

”Jeg har lært rigtig meget af processen, både personligt og fagligt. Jeg har læst helt ny forskning i endnu upublicerede artikler”.

Amez’ projektforslag handler om at undersøge et helt bestemt gen – et gen, som man for ganske nylig har opdaget giver øget risiko for autisme, hvis det findes hos faren.

Det er en kæmpe sejr at aflevere projektforslaget. Og hun har samtidig lagt et kvalificeret lod i puljen om at vinde 20.000 kr., så forskningsprojektet kan føres ud i livet.

Nysgerrig?

Til december åbner forskerspire-vinduet for 2.g’erne. Tag endelig fat i talentvejlederne eller Amez, hvis du vil høre mere.

Om Projekt Forskerspirer

Projekt Forskerspirer giver elever med et stort fagligt overskud mulighed for at fordybe sig i et selvvalgt emne og udarbejde forslag til et forskningsprojekt.

Du kan lave projekter inden for både humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab og sundhedsvidenskab. En del af processen er, at du selv skal kontakte relevante forskere og høre, om de vil kobles på projektet.

30.10.2019