Claus foran Hallen 2019

25 år som rektor

Claus Niller har nu været rektor i 25 år. De første fem år for HF & VUC Roskilde og siden august 1999 for Roskilde Katedralskole.

I de 20 år, Claus har stået i spidsen for Roskilde Katedralskole, har det været en drivkraft for ham at gøre gymnasiet til en ungdomsuddannelse, der ikke kun er forbeholdt eliten, men en bredere del af af Danmarks ungdom. Samtidig har Claus gennem talrige lokale samarbejdsrelationer og tillidshverv arbejdet benhårdt for at gøre Roskilde Katedralskole til et synligt og attraktivt uddannelsesvalg i Roskilde.

Reception og surprise

I anledning af jubilæet var der reception fredag den 1. november. Både nuværende elever, tidligere elever, kolleger, samarbejdspartnere og familiemedlemmer greb mikrofonen ved lejligheden.

Mikrofonerne var også i brug i spisepausen, da Claus gik gennem kantinen. MusiCreator-elever fangede en forbløffets rektors opmærksomhed og spillede så Light My Fire af The Doors. Vel at mærke med en god guitarsolo - noget musikelskeren Claus holder meget af.

Katedralen på landkortet

Skolen har en næsten 1000 år lang historie bag sig, men faktisk var den lukningstruet i 1999, da Claus overtog rektorposten. Siden er elevtallet næsten tredoblet fra 550 til 1450 og har nu fundet et stabilt niveau. Faciliteterne er løbende blevet moderniseret og udbygget, fx med den store, lyse hal ud mod Holbækvej.

Undervejs har Claus haft en klar strategi. Som han fortæller til Dagbladet:

Jeg vidste, at min opgave var at få sat Katedralskolen på landkortet, så jeg besluttede mig for at blande mig i alt, der havde med kulturlivet at gøre i byen.

Det har resulteret et meget stort antal bestyrelsesposter og involvering i at bl.a. Musicon, Roskilde Festival Højskole og Rockmuseet Ragnarock er blevet realiteter. Senest er han blevet valgt til Danske Gymnasiers bestyrelse.

Læs meget mere om Claus' motivation, interesser og meninger i interviewet i Roskilde Avis: Nogle gange føler jeg, at jeg lige er startet, og i Kanal Roskildes udsendelse. Også Dagbladet Roskilde har interviewet Claus i anledning af jubilæet, bl.a. til artiklen Nutidens unge er bedre end deres rygte.

Opdateret 4.11.2019