HROARskilde 2017.jpg

Gymnasier går sammen om alkoholkodeks

De tre almene gymnasier i Roskilde er gået sammen med en række andre gymnasier på Sjælland om fælles rammer for indtagelse af alkohol.

Sidste skoleår tog vi initiativ til en såkaldt promillebar til festerne på Roskilde Katedralskole. Har du lyst, kan du få målt din promille, og hvis den er under 0,5, kan du få indgangsbilletten refunderet. På den måde oplever vi god dialog med eleverne omkring alkoholkultur.

Ensartede og klare rammer

Sammen med 10 andre gymnasier på Sjælland har vi desuden udviklet et fælles alkoholkodeks, der gælder fra dette skoleår.

- Vi vil fortsat gerne være med til at holde rigtig gode fester. Samtidig vil vi signalere over for de unge, at det er vigtigt med fornuftige alkoholvaner - at det fx ikke er i orden at drikke sig sanseløst beruset forud for festerne. Når alkoholindtaget på den måde blive dominerende, går det ud over den ånd af fællesskab, som skal præge alle skolens aktiviteter, fortæller rektor Claus Niller.

I første omgang er det 11 gymnasier fra et administrativt fællesskab, der har besluttet sig for de fælles retningslinjer, men hvis flere gymnasier har lyst til at være med, er de velkomne.

Gode råd til forældre

GODA har netop udsendt nogle gode råd til, hvad man som forælder kan gøre for at bakke op.

14.08.2017