Battle for the pesidency.JPG

Elever spiller det amerikanske valg

Der bliver slået med terninger, holdt store taler, samlet penge ind og kæmpet om svingstater, når der er engelskundervisning på Roskilde Katedralskole. I løbet af efteråret bruger alle 1.g'ere tre timer på at spille "Battle for the presidency" - et spil, som simulerer det amerikanske præsidentvalg, og som lærer Malik Hyltoft har udviklet. I et indslag til P4 København udtrykte to elever fra k8 stor begejstring for spillet.

Spillet er sjovt, og det er en god måde at komme i kontakt med valget på og få det mere ind på livet, end ved at se det i fjernsynet eller læse om det
Axel Kristiansen, k8

Spredt til andre lande

Oprindeligt var det kun målrettet eleverne på Roskilde Katedralskole, men det er nu blevet delt med over 200 gymnasielærere, herunder flere fra andre nordiske lande, og spillet er også solgt i USA.

Generelt har der været stor fokus på det amerikanske valg på skolen. Læs fx om den amerikanske ambassadør Rufus Giffords besøg.

Indslag i P4

Hør indslaget med Malik (10 minutter inde) og to elever fra k8 (2 timer og 9 minutter inde) på P4 København.