Gå til sidens indhold
Guider 2021.JPG

Ny på RKS

På Roskilde Katedralskole tager vi godt imod dig. Læs her om din første tid på gymnasiet.

Hver grundforløbsklasse har fire guider fra 2.g. Guiderne er uddannet af vores tre introkoordinatorer: Kasper, Sisse (lærere) og Sidsel (projektleder), og guiderne står klar til at tage varmt imod dig på første skoledag.

De første tre måneder består af et grundforløb. Her er du sammen med din grundforløbsklasse. I bliver rystet godt sammen, og du har derfor allerede et godt netværk på skolen, når du kommer i din endelige klasse, efter du har valgt studieretning. Lærere og vejledere hjælper dig med afklaringen.  

Glæd dig

Du har nu taget hul på et gymnasieforløb, som mange synes er de bedste år af livet. Nye venner, hygge og fest og studierejser er bare en lille del af en tid fuld af oplevelser og læring.

Du finder en masse nyttig viden nedenfor og på hjemmesiden generelt. Og du kan følge med i livet på skolen på Facebook (nyt vindue) og Instagram (nyt vindue)

Krav og forventninger

På Roskilde Katedralskole kan vi lide at stille klare krav og forventninger til hinanden. Det giver ro til at lære. Læs mere om vores værdier og DNA.

Vi har brug for dit samtykke

Når du begynder på RKS, skal du med det samme besvare tre spørgsmål i en samtykkeerklæring på gymbetaling.dk. Du logger ind med NemID.  Spørgsmålene er obligatoriske at besvare. Det skyldes, at der er nogle personoplysninger om dig, som vi kun må behandle, hvis du giver os tilladelse (samtykke). 

Læs hvordan vi behandler dine personoplysninger, når du abonnerer på Roskilde Katedralskoles nyhedsbrev.

Glemte sager indleveres på kontoret. Bliv medlem af Kattens Glemmekasse på facebook (nyt vindue), hvor glemte sager hurtigt finder sin ejermand igen. 

Sund mad til gode priser

Start dagen i kantinen, hvor du kan tage gratis morgenmad. I pauserne kan du blandt andet købe sandwich, frugt og boller, og til frokost er der også salatbar og en lun ret. 

Skolen giver økonomisk tilskud, så alle kan være med på prisniveauet.

Du kan også varme medbragt mad i en af de mange mikroovne og tage koldt eller kogende vand i drikkeautomaterne.

Skolens intranet hedder Lectio (nyt vindue), og du får dit personlige kodeord under introforløbet. Du kommer til at bruge Lectio rigtig meget de næste tre år. Det er her, du ser dine lektier og opgaver, fravær, skema, karakterer osv.

Her på hjemmesiden kan du med ét klik få adgang til Lectio. Linket ligger i servicemenuen i højre hjørne.

Sørg for, at du har e-Boks og NemID. Det skal du bl.a. bruge i forbindelse med studierejser, ansøgning om SU og Ungdomskort mv.

Du kan læse mere på nemid.nu (nyt vindeu).

Roskildenser-samfundet er en forening af tidligere elever fra Roskilde Katedralskole. Hvert år uddeler foreningen rejselegater på 5-7000 kr. til studenter, som har ansøgt om støtte til deres rejser efter eksamen. Læs mere om Roskildenser-samfundet.

Roskilde Katedralskoles Venner er en støtteforening, som bl.a. kan hjælpe, hvis du ikke har råd til studierejsen i 2.g. Foreningen uddeler også legater til studenter, som fagligt eller socialt har gjort en særlig indsats for klassen. Læs mere om Roskilde Katedralskoles venner

Du har mulighed for at leje et skab på skolen for 300 kr. for alle tre år. Udlejningen sker i starten af skoleåret efter først til mølle-princippet. Du får besked i Lectio.

Dit studiekort fungerer som lånerkort på biblioteket og som legitimation ved arrangementer og gymnasiefester.

Første skoledag bliver du fotograferet, og efterfølgende får du dit studiekort.