Gå til sidens indhold
Fælleskram 2017

Velkommen til Roskilde Katedralskole

Dit liv på gymnasiet starter med et kram. 

Hver grundforløbsklasse får fire guider fra 2.g, som hjælper dig og din klasse godt i gang. Guiderne er uddannet af to lærere - Kasper og Sisse - som er vores introkoordinatorer.

De første tre måneder består af et grundforløb. Her er du sammen med din grundforløbsklasse, som du fx tager på hyttetur med. I bliver rystet godt sammen, og du har derfor allerede et godt netværk på skolen, når du kommer i din endelige klasse, efter du har valgt studieretning. Lærere og vejledere hjælper dig med afklaringen.

Glæd dig

Du kan i øvrigt roligt begynde at glæde dig. Du går tre år i møde, som mange synes er de bedste år af livet. Nye venner, hygge og fest og studierejser er bare en lille del af en tid fuld af oplevelser og læring.

Sociale medier og velkomstfolder

Følg med i livet på skolens Facebook-side og Instagram: @roskilde_katedralskole. Læs også vores velkomsthæfte

Husk at meddele skolens kontor, hvis du ændrer adresse, tlf.nr. eller får ny mailadresse.

Glemte sager indleveres på kontoret. Bliv medlem af Kattens Glemmekasse på Facebook, hvor glemte sager hurtigt finder sin ejermand igen. 

Sund mad til gode priser

Start dagen i kantinen, hvor du kan tage gratis morgenmad. I pauserne kan du blandt andet købe sandwich, frugt og boller, og til frokost er der også salatbar og en lun ret. Når du køber otte madbilletter til 200 kr., får du den niende gratis.

Skolen giver økonomisk tilskud, så alle kan være med på prisniveauet.
Sandwich koster 27 kr og dagens lune ret koster 30 kr. 
Du kan også varme medbragt mad i en af de mange mikroovne og tage koldt eller kogende vand i drikkeautomaterne.

Skolens intranet hedder Lectio, og du får dit personlige kodeord under introforløbet. Du kommer til at bruge Lectio rigtig meget de næste tre år. Det er her, du ser dine lektier og opgaver, fravær, skema, karakterer osv.

Her på hjemmesiden kan du med ét klik få adgang til Lectio. Linket ligger i servicemenuen i højre hjørne.

Du skal bruge NemID undervejs i din gymnasietid, bl.a. i forbindelse med studierejser, ansøgning om SU mv. Det er derfor en god idé, at du har NemID, når du starter. Du kan læse mere på nemid.nu.

Roskildenser-samfundet er en forening af tidligere elever fra Roskilde Katedralskole. Hvert år uddeler foreningen rejselegater på 5-7000 kr. til studenter, som har ansøgt om støtte til deres rejser efter eksamen. Læs mere om Roskildenser-samfundet.

Roskilde Katedralskoles Venner er en støtteforening, som bl.a. kan hjælpe, hvis du ikke har råd til studierejsen i 2.g. Foreningen uddeler også legater til studenter, som fagligt eller socialt har gjort en særlig indsats for klassen. Læs mere om Roskilde Katedralskoles venner

Du har mulighed for at leje et skab på skolen for 300 kr. for alle tre år. Udlejningen foregår onsdag den. 9. august kl. 15 i kantinen efter først til mølle-princippet. 

Når du er blevet fotograferet i november, får du et studiekort. Det fungerer som lånerkort på bibloteket og som legitimation ved arrangementer og gymnasiefester.