Indgang Øst 2015

Introkurser og brobygning

Introkurser og brobygning er for dig, der skal finde ud af, om stx og Roskilde Katedralskole er det rigtige valg for dig. Du oplever bl.a. det stærke faglige liv og den gode stemning.

Introkurser - for dig i 8. klasse

Introkursus er et vejlednings- og undervisningsforløb på to dage, som er målrettet dig, der går i 8. klasse.
Vi gør os umage med at sammensætte forløbet, så du får et godt udgangspunkt for at finde ud af, om stx er det rigtige uddannelsesvalg for dig.

Hvad oplever du?
Som introelev får du og din introklasse et skema med fag, som er karakteristiske for stx. Du bliver introduceret til nogle af de mange forskellige studieretninger og valgfag, Katedralskolen udbyder. Studievejledere, lærere og elever giver dig et indblik i det studiemæssige, faglige og sociale miljø, der er på Roskilde Katedralskole.

Du vil møde forskellige undervisningsformer, og du bliver en aktiv del af undervisningen. Du får også mulighed for at opleve undervisningen i en af vores 1.g-klasser.

Mødetid og forberedelse
Vi ser frem til at møde dig her på skolen, hvor du og din introklasse mødes med elevguider lige inden for hovedindgangen ved kontoret.

• Du møder begge dage kl. 8.30
  • Dag 1 afsluttes kl. 13.20 og dag 2 kl. 15
  • Når du møder på skolen, får du udleveret et skema for de to dage
  • Tag papir og blyant med - og har du en pc, er det også en god idé at medbringe den
  • Du kan købe mad, frugt mv. i skolens kantine
  • Hvis du bliver syg, skal du om morgenen ringe både til din egen skole og til os.
  • I øvrigt gælder de samme regler for dig som for skolens andre elever, fx registrerer læreren fravær for hver enkelt time.

Sted
Skolens adresse er Holbækvej 59 i Roskilde. Se muligheder for transport til skolen.

Vi glæder os til at møde dig! Og hvis du vil snuse lidt på forhånd, så følg med på skolens Facebook-side og Instagram.

Spørgsmål?
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Diana Andersen: rkda@rks-gym.dk.
Tlf. til kontoret: 4635 1891

Fredagscafe 2017.JPG

Kantine
I skolens kantine kan du købe mad, frugt og meget mere til rimelige priser. Og flere steder på skolen er der automater, hvor du kan betale med kort.

Holbækvej 59, 4000 Roskilde, tlf. 4635 1891

Spørgsmål?
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Diana Andersen: rkda@rks-gym.dk.

Brobygning - for dig i 9. eller 10. klasse

Brobygning er et undervisnings- og vejledningsforløb på en uge.
Forløbet giver dig et godt udgangspunkt for at finde ud af, om stx-uddannelsen er det rigtige valg for dig.

Hvad oplever du?
Du og din brobygningsklasse får et skema med fag, som er karakteristiske for stx. Du bliver introduceret til nogle af de mange forskellige fag og studieretninger, som Katedralskolen udbyder. I dit møde med studievejledere, lærere og elever får du indblik i det studiemæssige, faglige og sociale miljø, der er på Roskilde Katedralskole.

Du vil opleve forskellige undervisningsformer og bliver en aktiv del af undervisningen.

Man får et godt indblik i, hvordan livet er på gymnasiet. Vi har mødt nogle rigtig gode lærere - og så var det fedt at høre elevguiderne om deres oplevelser. Jeg er nok mest overrasket over miljøet på skolen. Her er super fedt, fx stemningen i spisepausen, hvor der er musik og fedt liv.
Frederik fra Skt. Josef Skole.

Mødetid og forberedelse
Vi ser frem til at møde dig her på skolen, hvor du sammen med din brobygningsklasse mødes med elevguider lige inden for hovedindgangen ved kontoret.

• Du møder hver dag fra kl. 8.10-13.20
  • Når du møder på skolen, får du udleveret et skema for brobygningsforløbet. Du får også udleveret et kompendium med tekster, du skal læse til de fag, du møder i ugens løb
  • Tag papir og blyant med - og hvis du har en pc, er det en god idé også at medbringe den
  • Du kan købe mad, frugt mv. i skolens kantine
  • I øvrigt gælder de samme regler for dig som for skolens øvrige elever, fx registrerer læreren fravær for hver enkelt time.

Sted
Skolens adresse er Holbækvej 59 i Roskilde. Se muligheder for transport til skolen.

Vi glæder os til at møde dig! Og hvis du vil snuse lidt på forhånd, så følg med på skolens Facebook-side og Instagram.

Spørgsmål?
Tlf. til kontoret: 4635 1891.

Junior ATU

Roskilde Katedralskole deltager i Junior Talent Roskilde. Derfor har vi et par gange om året besøg af en gruppe særligt talentfulde elever fra 8.-9. klasse, som prøver kræfter med gymnasiet.

Object reference not set to an instance of an object.