Indgang Øst 2015

Brobygning

Introkurser og brobygning er for dig, der går i de ældste klasser af folkeskolen og skal finde ud af, om stx og Roskilde Katedralskole er det rigtige for dig. På skolen vil du blandt andet opleve den gode stemning, de hyggelige kroge og den sprøde musik i spisepausen. Vi glæder os til at byde dig velkommen!

Introkurser

Find ud af, om stx er noget for dig
Introkursus er et vejlednings- og undervisningsforløb på to dage, som er målrettet dig, der går i 8. klasse.
Vi gør os umage med at sammensætte forløbet, så du får et godt udgangspunkt for at finde ud af, om stx er det rigtige uddannelsesvalg for dig.

Hvad oplever du?
Som introelev får du og din introklasse et skema med fag, som er karakteristiske for stx. Du bliver introduceret til forskellige studieretninger. Studievejledere, lærere og elever giver dig et indblik i det studiemæssige, faglige og sociale miljø, der er på Roskilde Katedralskole.

Du vil møde forskellige undervisningsformer, og du bliver en aktiv del af undervisningen. Du får også mulighed for at opleve undervisningen i en af vores 1.g-klasser.

Mødetid og forberedelse
I god tid før introdagene sender vi dig et velkomstbrev med dit skema og praktiske oplysninger.

Godt at vide:

• Undervisningen foregår fra kl. 8.10 til 15.
  • Hvis du bliver syg, skal du om morgenen ringe både til din egen skole og til os.
  • I øvrigt gælder de samme regler for dig som for skolens andre elever, fx registrerer læreren fravær for hver enkelt time.

Fredagscafe 2017.JPG

Kantine
I skolens kantine kan du købe mad, frugt og meget mere til rimelige priser. Og flere steder på skolen er der automater, hvor du kan betale med kort.

Holbækvej 59, 4000 Roskilde, tlf. 4635 1891

Spørgsmål?
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Diana Andersen: rkda@rks-gym.dk.

Brobygning

Brobygning er et undervisnings- og vejledningsforløb på en uge.
Forløbet giver dig et godt udgangspunkt for at finde ud af, om stx-uddannelsen er det rigtige valg for dig.

Hvad oplever du?
Du og din brobygningsklasse får et skema med fag, som er karakteristiske for stx. Du bliver introduceret til forskellige fag og studieretninger. I dit møde med studievejledere, lærere og elever får du indblik i det studiemæssige, faglige og sociale miljø, der er på Roskilde Katedralskole.

Du vil opleve forskellige undervisningsformer og bliver en aktiv del af undervisningen.

Man får et godt indblik i, hvordan livet er på gymnasiet. Vi har mødt nogle rigtig gode lærere - og så var det fedt at høre elevguiderne om deres oplevelser. Jeg er nok mest overrasket over miljøet på skolen. Her er super fedt, fx stemningen i spisepausen, hvor der er musik og fedt liv
Frederik fra Skt. Josef Skole.

Mødetid og forberedelse
I god tid før brobygningsugen sender vi dig et velkomstbrev med dit skema og praktiske oplysninger.

Godt at vide:

• Sammen med velkomstbrevet får du et kompendium med et udvalg af tekster, som du skal forberede til undervisningen.
  • Undervisningen foregår fra 8.10 til 15.
  • I øvrigt gælder de samme regler for dig som for skolens øvrige elever, fx registrerer læreren fravær for hver enkelt time.

Junior ATU

Roskilde Katedralskole deltager i Junior Talent Roskilde. Derfor har vi et par gange om året besøg af en gruppe særligt talentfulde elever fra 8.-9. klasse, som prøver kræfter med gymnasiet.

Junior ATU 2016.JPG