Bibliotek 2014.JPG

Biblioteket - dit videns- og mediecenter

Uanset hvad du søger, kan du finde det på biblioteket. Her er bl.a. fysiske bøger, film, blade og i-bøger.

Alt du skal bruge

Katedralskolens bibliotek har rigeligt af materialer, som du skal bruge både til dine fag og skriftlige opgaver i gymnasiet. Du kan låne film, tidsskrifter, skøn- og faglitteratur på flere sprog samt få adgang til e- og i-bøger. Søg i alle bibliotekets materialer.

Her er alt, hvad vi skal bruge. Der dejligt stille og et godt arbejdsmiljø. Man kan have sin egen computer med, der er stik og strøm, og så kan man bare sidde og skrive.
Solvejg Dam Munch, student 2016

Bogkælderen

Bogkælderen er der, hvor alle undervisningsbøgerne holder til, når de ikke er udlånt. Som udgangspunkt er det dine lærere, der udleverer bøger til undervisningen, men du kan også låne bøger til opgaver. Snak med bibliotekarerne, hvis du mangler en bog.

I forbindelse med skoleårets afslutning er bogkælderen dagligt åbent for aflevering af skolebøger.

Bibliotekarer 2017.jpg

Kontakt

Biblioteket står altid åbent for elever, men bibliotekarerne træffes bedst mellem 9 og 15. Du kan også kontakte os på tlf. 41 11 73 28

Bibliotekar: Maja Ellegaard-Petersen

Biblioteksassistent: Trine Pilgaard Blak

Bibliotekets databasesamling

• Bibliotekets materialer
  • SKODA (Skolernes databaseservice). Brug dit Uni-login, som du kender det fra folkeskolen. Her kan du finde Infomedia (avisartikler), Faktalink (artikler om historiske og aktuelle emner), Forfatterweb og Student Resources in Context (udenlandske videnskabelige artikler og nyhedsartikler).
  • Emu.dk - fagsider for fag i gymnasiet.
  • MitCFU - streaming af tv-udsendelser. Kontakt biblioteket eller din lærer for at få adgang.
  • Dr.dk/undervisning - DR’s undervisningsportal med kortere klip. Brug dit Uni-Login.
  • Filmcentralen - Det Danske Filminstituts streamingtjeneste med hundredevis af danske kort- og dokumentarfilm.
  • Bibliotek.dk - søg i alle danske biblioteker på en gang.
  • Danmarks Statistik - statistik fra 1896 til nu.
  • Ved Det Grønne Bord - videoer fra eksaminer. Kontakt din lærer for en forevisning.