Biblioteket

Biblioteket - dit videns- og mediecenter

Uanset hvad du søger, kan du finde det på biblioteket.

På biblioteket finder du både fysiske og elektroniske materialer til dine opgaver, eller hvis du har lyst til at læse en bog i din fritid. Spørg endelig, hvis du er i tvivl, er gået i stå eller mangler hjælp til at strukturere din søgning.

Nyttige databaser og links

Artikler
Infomedia Fuldtekst adgang til danske artikler fra landsdækkende trykte dagblade, regionale dagblade, lokale ugeaviser, fagblade og magasiner samt webkilder, radio og tv. Alle kilder er søgbare i fuldtekst.
Adgang med UNI-login
Videnskabelige artikler Søg og bestil videnskabelige – primært udenlandske - artikler til afhentning på dit lokale folkebibliotek. Du skal være oprettet som bruger på dit lokale folkebibliotek og have en profil på bibliotek.dk
Aktuel Naturvidenskab Aktuel Naturvidenskab er et tidsskrift med nyheder og baggrund fra den naturvidenskabelige verden. Find relevante artikler og hent en pdf-version af dem. Arkivet dækker alle numre fra 1999 og til nu. Vi har også tidsskriftet i fysisk form på biblioteket.
Biblioteksbaser
Biblioteket Roskilde Katedralskole
Roskilde Bibliotek
Bibliotek.dk
Danmarks Statistik
Statistisk årbog 1896 til nyeste udgave i pdf
Statistisk Tiårsoversigt 1964 – næstnyeste udgave i pdf
International statistik efter emne
Dansk statistik fra andre organisationer
Faglige baser
Faktalink En samling af troværdige artikler om mange forskellige emner, et godt sted at starte informationssøgningen. Giver overblik og mulighed for at søge videre via litteraturlisten i slutningen af hvert Faktalink.
Adgang med UNI-login
Forfatterweb Forfatterleksikon med artikler om danske og udenlandske skønlitterære forfattere. Find analyseværktøjer under ”Perioder” og ”Genrer”.
Adgang med UNI-login
Litterature Research Center Database om litteratur, forfattere og deres værker. Indeholder desuden en litterær encyklopædi. Biografi, kritik, anmeldelser, nyhedsartikler, lydfiler og primære kilder.
Kun adgang fra skolen
Science in Context Database indenfor naturvidenskab, biologi, kemi, geografi, matematik, fysik, astronomi, teknik, bioteknologi. Indeholder oversigtsartikler, opslagsværker, videnskabelige artikler og artikler fra fagtidsskrifter, nyhedsartikler, lydfiler, video, forsøg, hjemmesider og statistik.
Kun adgang fra skolen
Student Resources in Context Engelsksproget database med litterært, naturvidenskabeligt, historisk og bibliografisk indhold. Udvalg af originalt referencemateriale, oversigtsværker, kritiske artikler, arkiv med originaldokumenter og tidsskrifter, samt avisartikler der opdateres dagligt.
Du kan få password ved at henvende dig på biblioteket
Film, TV- og dokumentarudsendelser
mitcfu Se eller gense tv-udsendelser fra både danske og udenlandske kanaler. Kontakt biblioteket eller din lærer for at få adgang for 14 dage ad gangen.
Adgang med UNI-login
Filmcentralen/Undervisning Filmcentralen er Det Danske Filminstituts streamingtjeneste. Her kan du gå på opdagelse i mere end 3000 kortfilm og dokumentarfilm - både nye og ældre.
Adgang med UNI-login
dr.dk/undervisning DR’s undervisningsportal med kortere klip; søg på temaer eller fag.
Linksamlinger
Emu Danmarks Læringsportal

Bogkælderen

Det er som udgangspunkt dine lærere, som udleverer bøger til undervisningen, men det er muligt at låne enkelt eksemplarer til opgaver. Tjek Ellens skema på Lectio for åbningstider i bogkælderen.

Ellen og Trine

Kontakt

Biblioteket er altid åbent for elever, men vi træffes bedst mellem 8.30 og 15. Du kan også kontakte os på tlf. 41 11 73 28.

Bibliotekar: Ellen Hagen Christiansen

Biblioteksassistent: Trine Pilgaard Blak